Зрителна измама

Естествено, много по-лесно е с помощта на макиажа да предадем допълнителен обем на очите, които по природа са големи, но има универсални трикове, които действат, независимо от цвета и формата. Между другото, въпросните методи са особено подходящи именно за дамите, които привличат чуждите погледи с добре изразените си очи – би било жалко, ако не ги подчертаят.

Преди да посегнем към сенките, спиралата и останалите оръжия за разкрасяване, нанасяме солидна основа, за да изравним тена на лицето си.

Сенките трябва да светли – бледорозови, сребърни, златни и т.н. Слагаме от тях на клепачите и в гънките на очите. Ако очертаем долните мигли и продължим малко след края на окото, ефектът ще е по-голям.

Вече споменахме, че бъдещето е в светлия молив за очи – сега е моментът максимално да се възползваме от тенденцията и да минете с един такъв по ръба на долния клепач, като започнем от вътрешните ъгли на всяко око.
Woman applying mascara on eyelashes
Подчертаваме долните и горни мигли с плътна черна спирала – от основата до върха.

Стигнахме до финалните щрихи – слагаме тъмни сенки на клепача, там където се опират миглите, и залагаме на светли тонове под веждите.

Бюлетин