Как да подобрим ефекта и трайността на козметиката си?

Колко точно е точното количество козметика, което ви трябва, за да блестите винаги с перфектна визия? Знаете ли?

Оказва се, че една голяма част от дамите не са наясно с това колко от продуктите си грижа за красота да използват, за да бъдат достатъчно икономични и в същото време е да се радват на добър резултат. Защото истината, момичета, е, че съвсем не е необходимо да бъдете разхитителни. Дори напротив! Щедростта не само няма да ви донесе по-добър ефект, но и нерядко тя е противопоказна. Още повече, че обикновено козметичните формули са концентрирани и само с едно „зрънце“ от тях могат да си свършат работата. А с каква точно големина да бъде то, ще разберете от снимките, които сме ви подготвили… kozmetika1

Добре е, когато почиствате лицето си с гел, да използвате кръгови масажни движения, за да направите продукта по-пенест. Друг добър вариант е да го разбиете предварително. За целта ще ви трябват купичка, малко вода и специална четка за лице. Тези трикчета ще ви помогнат да се радвате на почистващия си продукт по-дълго.

Запомнете и че кремът или серумът за околоочи задължително трябва да се нанася с нежни потупващи движения. Така предотвратявате преждевременната поява на бръчки.

kozmetika2Серумът е силно концентриран и често действа в дълбоките слоеве на кожата, затова и се нанася преди крема. Много е важно и да му дадете няколко секунди, за да попие добре.

Слънцезащитният крем пък трябва да се обновява след всяко излизане от водата, затова придържайте се към препоръчителното количество, ако искате да ви послужи за по-дълго.

kozmetika3Когато нанасяте шампоан, имате за цел да създадете повече пяна, защото именно благодарение на нея, косата се почиства добре. Ето защо масажирайте и добавяйте вода, докато го правите.

Балсамът и маслото за коса пък се нанасят само по дължината и/или връхчетата на косата Ето защо не ви е нужно голямо количество. kozmetika4

Прекаляването със стилизиращите продукти е особено рисково за изисканата визия. Придържайте се към тези препоръки, за да не се превърне ефекта в дефект!

Бюлетин