​​

Риба на пара

от LikeaLady |
Една полезна и лесна рецепта

Готвенето на пара е здравословно - в това няма нужда да ви убеждаваме. Тази рецепта е изключение от правилото, че всичка вкусно е или вредно, или от него се пълнее, така че запрятайте ръкави. Нужни са ви:

филе от риба

4 зърна бахар

1 стрък розмарин

1 лимон

сол

черен пипер

зехтин

Изберете филе от сьомга, хек или треска. Парчетата трябва да са с големина до 15 см. Осолете добре и поръсете с черен пипер. Кипнете в тенджера 1 л вода, като още в началото пуснете в нея леко намачканите зърна бахар и розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара върху тенджерата, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари около 10 минути. Извадете рибата внимателно, полейте със струйка зехтин и поднесете с резен лимон и гарнитура от зеленчуци по желание. Да ви е сладко!

Още интересни рецепти можете да откриете на страницата на likealady.bg във Facebook!

Добави коментар

Коментари

Все още няма коментари.
всички коментари (0)