Зеленчуците, които ни правят по-красиви

Дами, красотата наистина идва отвътре! Да, грижата с подходяща козметика и процедури е изключително важна, но тя не струва нищо, ако не обърнем внимание и на начина, по който се храним. Това, което хапваме, не се отразява не само на нашето здраве, но и на хубавия ни външен вид, на състоянието на кожата ни и на младежкото ни излъчване. Затова нека видим кои са най-полезните зеленчуци, които се грижат за красотата ни!

 

Спанак 

spanak3

Той, както и всички зеленчуци с тъмнозелен цвят, се отразяват много благотворно на цялостното ни излъчване. Те са богати на специален компонент, който намалява зачервяванията на очите и поддържа младежкия вид на тази деликатна зона. А всички знаем, че погледът е едно от най-силните ни оръжия за красота! Освен това в спанака и тъмнозелените зеленчуци се съдържа огромно количество желязо – много важен минерал, който прави тена по-свеж и равномерен. Извод – хапвайте спанак и подобни колкото се може по-често. Този тип зеленчуци са страхотни за салата или гарнитура към всяко месно ястие. От тях стават чудесни смутита, а комбинацията им със семена и различни видове сирена е прекрасна.

 

Червено зеле 

cherveno-zele

То прелива от безценни минерали като йод, калий, калций, магнезий и витамините С, В1, В2, В6, В9, РР, и всички те ни правят красиви отвътре и отвън! Червеното зеле има незаменими детоксикиращи свойства, а благодарение на тях и способността да придава на тена лъчисто сияние. Този зеленчук може да се похвали и с впечатляващо подмладяващо действие. Благодарение на богатството си от антиоксиданти той поддържа кожата еластична, а най-хубавото е, че подобрява и настроението. Наблягайте на салатите с червено зеле, колкото се може по-често, а ако искате можете да го хапвате полезния продукт сварен, задушен или под формата на смути.

 

Червено цвекло 

cherveno-cveklo

Още една храна на красотата в ярко червено! Тя е прекрасен вариант за момичетата, които се опитват да се справят с акнето, а също и за дамите, които искат да се погрижат за младежкото си излъчване. Червеното цвекло подпомага добрата хидратация на кожата, а благодарение на елемента бетаин, който се съдържа в него, стимулира и метаболизма. Това означава, че ако консумираме редовно този зеленчук, ще се радваме на по-красива фигура и по-чиста, гладка и еластична кожа. От червеното цвекло става чудесни салата, а фрешовете и смутита с него са ни любими.

 

Патладжан 

патладжан

Синият цвят на този зеленчук се дължи на специален компонент, който има незаменими Anti Age свойства! Затова, ако искате да изглеждате млади задълго, залагайте на него колкото се може по-често. Обожаваме съчетанието на печен патладжан с меден дресинг, а ако искаме да се поглезим, го съчетаваме със синьо сирене. Интересно е, че той е един от най-добрите натурални продукти за борба с разпространението на ракови клетки. Освен това според специалистите зеленчукът предпазва мозъка от увреждане като блокира навлизането на свободни радикали в него. Така намалява и вероятността за развитие на Алцхаймер.

 

 

Босилек 

basil

Ароматна и с изтънчен вкус, тази билка е основна съставка в средиземноморската кухня. Подправката е наситена с много антиоксиданти и особено евгенол, който има незаменими качества за поддържането на красивия вид на кожата. Босилекът също може да се похвали с изключителни качества по отношение на борбата с рака. Той успешно се бори с нарастването и разпространението на тумора на маточната шийка. Билката е чудесна подправка както за салати, така и за различни видове паста, а един от най-лесните и вкусни начини да си я набавяме е като по-често си похапваме небезизвестния сос песто.

 

Червена чушка 

червена чушка

За повечето от нас цитрусите са най-големият източник на витамин С, но червените чушки не им отстъпват в това отношение. Дори напротив! Ценният компонент стимулира производството на бели кръвни телца в организма, а така води до ограничаване на вредните бактериите и микроби в него. Благодарение на него червените чушки стимулират имунната система, предпазват от инфекции и не на последно място – блокират вредното въздействие на свободните радикали. Това означава по-млада, свежа и сияйна кожа и по-добро самочувствие.

Бюлетин