Любимия аромат на вашата зодия е…

Любимият аромат може да е както успокояващ сетивата и релаксиращ, така и провокативен и възбуждащ. Преди всичко друго обаче, най-важно е да открием кой е най-добрият за нас. Защото докато за едни мирисът на сандалово дърво може да се струва буквално отблъскващ, то за други той е невероятно изкусителен и примамлив. Всичко зависи от това от какви аромати има нужда организмът ни. А на кой друг да се доверим за решението, освен на астрологията и съветите спрямо зодиакалния ни знак?

aromati-2Овен – зодията, която винаги се стреми към лидерска позиция може да се довери на мириса на кориандър, розмарин, сандалово дърво и дори градински чай.

Телец – тук изкушението е във вида на предпочитана от мнозина мента, лимон, кедър и жасмин.

Близнаци – очевидна е страстта към сладкишите, изборът пада върху типичните за тях подправки от ванилия и канела, към които можем да добавим евкалипт и невен.

Рак – богато разнообразие от аромати, сред които бергамот, жасмин, лимон или друг по-тръпчив екзотичен плод, бергамот, хвойна или считания от древни времена за аромат на любовта и чувствеността, мирис на тропическото растение „иланг-иланг“.

Лъв – верен на царствената си осанка, представителят на тази зодия се доверява на доказани аромати като портокал, мандарина, роза, чаено дърво и… тамян.

Дева – тук предпочитанията падат върху богатството на флората – кедър, сандалово дърво, иланг-иланг, невен, както и маслото от цвета на горчивия портокал – нероли.

Везни – заложете на мента, лавандула, канела и аромата на две от най-атрактивните цветя – роза и орхидея.

Скорпион – на представителите на тази зодия бихме препоръчали масло от пачули, ванилия, розмарин и неповторимия аромат на чаено дърво.

Стрелец – перфектният избор тук би бил аромат на лимон и портокал, бадеми, масло от цвета на горивия портокал – нероли и роза.

Козирог – заложете на сандалово дърво, карамфил, роза и бергамот.

Водолей – доверете се на тамян, мащерка, кедър, „иланг-иланг“ и лимон.

Риби – вашите аромати са тези на лавандула, ванилия, евкалипт, смирна и масло от цвета на горчивия портокал – нероли.

Как да ги използваме – според случая, макар че вариант с масажи и ароматна вана винаги е удачен избор. Все пак дори и най-богато украсената стая с ухаещи свещи не е достатъчна, далеч по-добре е да вдишвате мириса.

Ароматните масла върху кожата също са препоръчителни. А нека не забравяме, че много от натуралните подправки се използват в кулинарията, просто трябва да изберете от тях при направата на любимото изкушение.