5 неща, които всяка жена трябва да знае за колите

С помощта на MaslaOnline.comВсички сме чували подигравателните истории, че жени и коли не вървят заедно. Или пък вървят, но ако някой друг ги кара. Е, мили дами, не знам за вас, но според мен всяка жена може да бъде запозната с основните неща по автомобила, а и честно казано – да бъде по-добър шофьор от мъжа.

За да не оставаме назад и да не си правят постоянно шеги с нас (а и за да смайваме хората тотално), днес ще се запознаем с 5-те най-важни неща, които всяка жена трябва да знае за автомобилите. Така можем да сме сигурни, че шегите поне не са по наш адрес, нали?

Маслото трябва да се сменя редовно

Ако досега не сте разбрали, колите имат доста консумативи. Един от тях, който е и изключително важен, са качествените моторни масла. Без тях двигателят ще се скапе бързо-бързо и тогава ще имаме сериозни проблеми.

За жалост, маслото трябва да се сменя редовно. Казвам „за жалост“, защото процедурата не е като да заредим гориво. На около всеки 10 хиляди километра (а при някои автомобили и на 5) трябва пълна смяна на маслото. Ако обаче не карате по 10 хиляди километра годишно, то все пак трябва поне веднъж в годината да минавате през смяна.

Има и течност за чистачки

Макар да не е сред абсолютно критичните консумативи в автомобила, течността за чистачки все пак е важна. Не се знае кога ще се наложи да прибегнем до нея (особено в днешните ежедневни прахоляци). Ако обаче е свършила, тогава ще се окажем в сериозно затруднение. Мръсното стъкло може да ни навлече куп неприятности, а никой не иска да излиза от автомобила и да го бърше сам, нали?

Паркирането не е толкова трудно

Един от най-големите страхове на всеки нов шофьор е паркирането. Истината обаче е, че мъжете се имат за големи спецове, а пък на жените ни е страх да се научим. Е, никой не е роден научен, затова нека просто преглътнем егото си и да отидем някъде, където можем да потренираме паркинг. Всъщност ще видите, че не е толкова трудно!

Всяка кола си има характер

Колите също като дамите си имат собствен характер. Не можем да очакваме различни возила да се държат еднакво. Всъщност все още не съм сядала зад волана на два различни автомобила, които да се чувстват по един и същ начин. Да не говорим, че различните двигатели (дизелов, бензинов, електричен) също се държат по различен начин.

Ето защо не бързайте с новите автомобили. Опознайте ги и бъдете малко по-консервативни в шофирането. Това ще ви бъде от голяма полза за напред (а и рискувате по-малко така).

Автоматичните скорости не са задължителни

В днешно време стана модерно да си купуваме коли с автоматични скорости, но истината е, че те не са задължителни. Интересното е, че и много мъже залитат към тях, защото все повече и повече хора ги мързи да си играят с лоста. Е, би било много впечатляващо обаче, ако покажете пълно майсторство на скоростите, нали? Затова не се страхувайте да си вземете такава кола. Имаме още време да им се порадваме, макар и скоро да си отидат напълно!