Да се отървем от стриите

i3176_w668

Потърпевшите от тях са много, справилите се – малцина

Стриите са отровили живота на немалко жени по света. И това, че от тях страда почти всяка, не е успокоение за останалите потърпевши. Те се появяват в резултат на промяна в килограмите, както и нa cтpyĸтypaта нa тялoтo – пpи бpeмeннocт, пyбepтeт или при рязко напълняване и отслабване.
Пълното отърваване от стриите е почти невъзможно. Но има ефикасни средства и процедури, с които да подобрите вида на вече появилите се и да предотвратите появата на нови.

Кремове
Изсветляват червенината на белезите и ги правят по-малко видими. Специалните кремове за борба със стриите съдържат колаген, еластин и витамини А и Е. Тези вещества стимулират естественото производство на колаген и имат излющващо действие.

i29887_w668_h683

Лазерна терапия
С нейна помощ дерматолозите обезцветяват новите и добавят пигмент към старите бели стрии. Лазереният пилинг прави белезите практически незабележими. Той премахва повърхностния слой на кожата и активизира процеса на регенерация на клетките.

Мезотерапия
С помощта на специален пистолет в кожата се вкарва специален „коктейл“ от биологично активни вещества и витамини. Съставът му се подбира индивидуално и зависи от състоянието на самите стрии, но основно включва аминокиселини, колаген, ферменти, растителни екстракти.

Озонотерапия
Кислородно-озонова смес се вкарва с помощта на подкожни инжекции в проблемните зони.

Вакумен масаж
Малките стрии успешно изчезват с помощта на вакуумен масаж, който се предлага в почти всички козметични салони.

Домашни средства
Има трикове, лесно приложими в домашни условия, в борбата с неприятните белези. Едно от най-разпространените средства за профилактика е зехтинът – втривайте го с масажни движения в зоните, предразположени към образуването на стрии. За заличаване на вече появилите се, може сами да си направите олио: смесвате 2 супени лъжици зехтин, 2 чаени лъжички бадемово масло и 2 чаени лъжички масло от черен кимион. Масажирайте със сместа кожата всеки ден и изплаквайте след 10 минути.

i29886_w668_h1204

Маслото от шеа е естествен източник на витамини А и Е, които са много важни за здравето на кожата. Втривайте го върху местата със стрии 2-3 пъти на ден.
Чистата свинска мас също често се използва за предпазване от неприятните белези, тъй като е много ефикасна и евтина. Единственият недостатък е миризмата й. Ако можете да я изтърпите определено си заслужава.
При всички масла важи правилото да се нанасят след баня. Дайте време на кожата да ги усвои, преди да облечете дрехите си.

 

Бюлетин