Обемна коса с желатин

Желатинът, използван в кулинарията, е еликсир за кожата и косата. Съдържа в огромно количество протеини – близо 85 %, аминокиселини, глицин и пропилен, които са необходими за кожата, както и за растежа и здравето на косата и ноктите. В него има и колаген и антоксиданти, витамини и микроелементи- калций, натрий, манган, калий и желязо.

Действието на желатиновите маски е двойно – от една страна храни косъма с протеини, които възстановяват структурата му, а от друга, го обгръща с тънък филм за плътност и чрез него го защита от външните увреждания. Затова в студеното време те са повече от необходими.

Ако искате да имате силна и изпълнена с обем коса, мийте я с желатинов шампоан.  Ще е си го приготвите като смесите 1. ч.л. желатин на прах с 2 с.л. детски шампоан и изчакате 20- 30 минути да набъбне. Втрийте го в корените и разнесете по дължината на косъма. След 10 минути изплакнете и ще видите, че още с първото измиване косата изглежда много по въздушна и както се казва в една реклама, „повдигната от корена до върха“.