За вечното дерби между жените и целулита

Всяка втора дама има целулит и всички знаем, че борбата с него е безмилостна и жестока. Напълното му заличаване е почти невъзможно, а сега се оказва, че и повечето методи, които специалистите доскоро горещо ни препоръчваха, също са безсилни пред него.

Водата е жизненоважна, но тя няма как да измие браздите по нашето тяло. Последните съвети на разбирачите са – пийте, колкото ви се пие.

От редовните тренировки във фитнеса със сигурност ще отслабнете и ще оформите силуета си. Изгарят мазнини, но дори и най-добрите спортисти страдат от целулит.
celulit-2
Същото важи и за здравословния начин на хранене. Не разчитайте само на него, за да се справите веднъж завинаги с проблема. Ще стопите излишните килограми плюс някоя и друга мастна клетка, но няма как да унищожите всички.

Непрекъснато ни пробутват козметични продукти, които вършат чудеса – забравете! Да, някои кремове действат в известна степен, но донякъде.

Само жените имат целулит – глупости! Ако още не сте попадали на мъж с неравности по кожата, не се притеснявайте, и те имат, макар и по-рядко. Просто техните мастни клетки са с друга структура и трудно се забелязват. При тях обаче най-често страдат шията или стомахът.

Единствено хората с наднормено тегло имат целулит. И това е поредният мит в редичката.

Силният тен помага кожата ни да изглежда по-гладка. Напротив. Не само че в някои случаи подчертава дефекта, но и слънчевите лъчи са враг номер едно на колагена.

Очаквайте още по темата – този път с конкретни съвети как да се справим с целулита.

Бюлетин