Идеални стъпала в домашни условия за 2, 5 или 35 минути

Лято е. Време е за отворени обувки и сандали, а джапанките очакват с нетърпение да се отправим към басейна или плажа. Можем ли обаче да имаме перфектно изглеждащи стъпала, без да посещаваме ежедневно салон за красота?

В напрегнатото ни ежедневие не винаги можем да отделим достатъчно време за качествена грижа. Тук обаче ви предлагаме няколко различни начина да направите ходилата си меки и изящни, а ноктите на краката – блестящи и красиви. Изберете някой от тях според това дали разполагате с 2, 5 или 35 минути.

 

2 минути: пилене и хидратиране

Foot Heels

За минута и половина изпилете повърхността на ноктите с подходяща пила. Това ще отстрани жълтите петна и ще ги направи гладки и сияйни. Използвайте първо по-грапавата страна на пилата, а после полирайте с фината. Можете да я използвате и за отстраняване на грубата кожа около ноктите или по върховете на пръстите.

Когато по стъпалата няма сухи участъци, те автоматично изглеждат добре поддържани. Масажирайте половин минута с овлажняващ и подхранващ крем, специално създаден за кожата на краката. Обърнете особено внимание на петите и кожичките около ноктите.

 

5 минути: пилинг, пилене, блясък

DIY-Foot-Scrub-for-Cracked-Heels

 

Потопете за две минути краката си в топла вода и подсушете. Масажирайте с крем с пилинг ефект, за да отстраните мъртвите, груби участъци от кожата. Изберете продукт с подходящи масла и втрийте, за да овлажните добре.

Използвайте пилата за минута, за да изгладите ноктите и кожичките около тях.

В последните две минути избършете остатъците от мазния крем върху ноктите с лакочистител и нанесете бързосъхнещ топ лак, за да ги направите блестящи.

 

35 минути: накисване, ексфолиране, пилене, хидратиране, полиране, сушене

Spa_Services_Menu-Nails_Shellac_Pedicure_Thumb_0

Ако разполагате с повечко време, тази техника ще ви осигури по-качествена грижа.

Накиснете краката за три минути в топла вода, за да омекотите кожата. Ако добавите и малко соли, това ще облекчи умората.

Подсушете добре и използвайте следващите три минути, за да премахнете грубите участъци от  стъпалата с пила. Изберете средна твърдост на пилата.

Разполагате с четири минути, за да оформите ноктите си под прав ъгъл с нокторезачка. Правете го винаги на три пъти за нокът, тъй като отрязването от веднъж може да се окаже твърде близо до кожата. Загладете ъглите с фина пила.

Следва минута за хидратиране. Втрийте обогатяващ крем по целите стъпала, включително и върху горната им част. Не забравяйте повишената грижа за петите, възглавничките под пръстите и кожичките.

От 11-тата до 20-тата минута обърнете внимание на педикюра. Отстранете мазния крем с лакочистител, нанесете база, два слоя цветен лак и топ лак.

В останалите 15 минути оставете ноктите да изсъхнат добре. Има вероятност да опропастите цялата процедура, ако избързате да се обуете по-рано.

Бюлетин