Как да си изберем червило според тена

Всички ние, които сме се виждали каква разлика има в начина, по който изглеждаме, с червило и без, можем да оценим важността на този продукт за външния ни вид.

2

Поради тази причина е от изключително значение внимателно да избираме цветовете, които носим. Препоръката е, когато си купуваме ново червило, винаги преценяваме кои нюанси ще бъдат подходящи за тена на кожата ни.

Затова ви предлагаме един бърз справочник, в който лесно ще се ориентирате:

червило според тена

1. При светла кожа

Ако имате светла, почти порцеланова кожа, най-добре е да носите естествен, телесен цвят на червилото. Ако го комбинирате с бледопрасковен гланц за устни, ще изглеждате просто перфектно. Ако искате да постигнете по-провокативна визия, заложете на пурпурно червеното. Избягвайте кафеникави и лилавеещи нюанси.

2. При леко мургава кожа (най-често срещания тип на нашата географска ширина)

Определено медните нюанси са най-добрият избор. Телесните и леко розови нюанси са добри за през деня, а тухленочервеното и даже кървавочервеното, са подходящи за вечерен грим. Трябва да се избягват червила с жълтеещи лилавеещи червила.

3. При  маслинова кожа

За тяхно щастие, хората с такъв нюанс на лицето, могат да носят почти всякакъв цвят червило, но малиновото, с цвят на кайсия и тъмночервеното, винаги са добър избор. Препоръчително е да имате в личния си асортимент и кафяво и лилаво червило, особено, ако косата ви е тъмнокестенява.

4. При мургава кожа

Шоколадовите и наситените керемиденочервени нюанси са идеални за вас. Карамелът и прасковата са удачни за дневен грим, а тъмночервеното за по-късните часове. Във всеки случай най-добре е да се избегнат тебеширените нюанси, тъй като контрастът с кожата не е във ваша полза.