Как да се гримираме през лятото

Летният грим е особено капризен, тъй като лесно се разтича от горещината и влагата. Какво ни препоръчват професионалните гримьори, за да избегнем неприятни ситуации?

 

Леки консистенции

00024611

Използвайте само леки, овлажняващи консистенции, за предпочитане с UV-защита. Така ще се предпазите от размазването на грима по лицето ви, от запушването и възпаляването на порите, както и от състаряващия ефект на слънчевите лъчи.

 

За лицето

Closeup portrait of a woman  applying dry cosmetic tonal foundation  on the face using makeup brush.

За да направите гримът устойчив и траен, след овлажняващия крем поставете база за грим. Нанасянето й не отнема много време, но пък ще направи така, че фон дьо тенът да остане на лицето ви в перфектен вид.

Понякога мъничко бронзант дава добри резултати – подчертава зъбите и очите ви. Но го поставяйте внимателно и пестеливо – само на брадичката, челото, скулите и носа. За да избегнете лъщенето, използвайте малко компактна пудра или матиращи листчета за Т-зоната.

 

За очите и устните

best_summer_makeup_tips

База за сенки, но без да прекалявате – това ще задържи цветовете, които ще подчертаят очите ви. И задължително използвайте водоустойчива спирала, която няма да потече по лицето ви в горещините.

Ако червилата ви се виждат тежки за лятото, спокойно можете да използвате тониран балсам за устни. Той ще им придаде цвят, ще ги хидратира, а може и да ги защити от вредните слънчеви лъчи, ако притежава SPF фактор.

 

Тенденции в грима за лято 2016

summer-makeup

Летните тенденции в грима за тази година залагат на силните контрасти. Цялото лице изглежда максимално негримирано, освен една негова част – очите или устните. Изберете или необикновено, дръзко червило, или ярки, дори металически сенки. Останалата част от лицето ви обаче трябва да е подчинена на тенденцията „грим без грим“.