Миете ли правилно ръцете си?

Светът на рекламите е толкова вълнуващ. Праховете за пране изпират всичко, новите типове веро измиват всичко, а сапунът убива микробите за секунди. Само, че светът на рекламите е толкова далеч от реалността, че няма накъде повече.

Водейки се по промо кампаниите например, никой от нас не осъзнава, че например не знаем как да използваме правилно сапуна – също както и да мием правилно зъбите си.

Да, наскоро проведено изследване доказа, че макар да залагаме на рекламирани антибактериални препарати, то ефектът от тях е нулев, защото никой не ни е показал как точно да ги използваме.

миене ръце
Къде грешим? 

В близо 90% от случаите, хората измиват ръцете си за не повече от 6 секунди. Простите факти показват, че за да се защитим от бактериите, то търкането на дланите трябва да е минимално в период от 20-30 секунди. Едва тогава ще успеем да унищожим вредителите в организма си.


И още един проблем 

Другата истина, която рекламодателите услужливо ни спестяват в името на оборота си, е че колкото и качествен сапун да ползваме, то той трябва често да бъде сменян. Защо? Защото бацилите успяват да се адаптират към използвания продукт и стават резистентни към антибиотиците в него.

сапун
Така, колкото и често да мием ръцете си, в крайна сметка ефектът ще е нулев, а ние ще се чудим защо не можем да се справим с евентуалните инфекции.

Бюлетин