Kак да съчетаваме принтове

Едно от табутата в модата е смесването на принт с принт. Всички знаем обаче, че правилата са за това, за да се нарушават!
За тези от вас, които са готови да излязат отвъд рамките, сме подготвили няколко насоки, които ще ви помогнат да постигнете различна и стилна визия.

Един цвят 
Най-лесният начин да създадете хармонично съчетание от принтове е като заложите един цвят. Нека нюансите и формите му бъдат различни, но гамата да е монохромна.

printove 1

 

Един стил 
Ако не можете да съчетаете принтове в един цвят, изберете такива, които са сходни като десени. Например, можете да заложите на два вида животински щампи или два вида райета, но с различни големини. Друг вариант е да експериментирате с цветовете – класическа змийска шарка ще се откроява на същата в розово.

printove 2

 

Леопардов принт 
Той вече се е превърнал в класика и можете да заложите на него, ако не сте готови на твърде смели експерименти. Нека едната ви дреха бъде в леопардово, а другата да бъде на точки или на графичен принт.

printove 3

 

Различни размери 
Например, ако изберете риза с огромни цветя, заложете на панталон или пола с дребни флорални орнаменти. И обратното. Чудесна визия се получава и когато се комбинират различни по големина райета.

printove 4

 

Аксесоар с принт 
Деликатен начин да комбинирате принтове е като за целта използвате аксесоарите, на които залагате. Дали това ще бъдат обувките, чантата или кокетен шал, няма значение. Важното е, че вероятността да сгрешите като ги добавите към дреха с открояващи се шарки, е малка. Те почти винаги ще изпъват като интересен акцент и ще подчертават собствения ви стил.

printove 5