Модерните прически за есен/зима 2016

Косите винаги са коси и уж няма какво ново да се измисли в прическите, но все пак известните в модния свят стилисти избират няколко тенденции, които оформят облика на модерната жена за всеки един сезон. Какви прически трябва да имаме през идния сезон, за да не изоставаме от времето си?

 

Аз съм, каквато съм!

Дните на еднаквите лица и клишираната красота отминаха безвъзвратно. В последните модни тенденции, които се очертават за есента на 2016, косата е в естествения си вид. Права, силно къдрава или на леки вълни – това няма значение, защото всички сме различни и в това е красотата на света.

 

Възел

Конската опашка излиза в заслужена почивка и косата през следващия сезон е по-скоро на възел. От сложни преплитания през изпънати кокове до небрежни връзвания – всякакви, каквито ви харесат.

 

Вълни

За да имате най-хубавите вълнички не ви трябва експерт. Просто си лягате с вързана на кок или сплетена на плитчици коса и сутринта я пускате на воля. Не се тревожете за подробностите – всички несъвършенства в кичурите са добре дошли.

 

Средновековен театър

Аксесоарите за коса през тази есен приличат повече на онези от кралските архиви, отколкото на простичките варианти от предните сезони.

 

Като от 20-те

Помните ли онези завити около лицето кичури от филмите за 20-те години на 20 век? Научете се бързо как да ги правите с машата. Започвате с дълбок кичур с гел, спускащ се от челото, и оформяте косата около лицето си в S-форма. Фиксирате вълните с лак за коса и сте готови.

 

С панделка

Ниско вързана коса с панделка. Дори ако панделката е увита около цялата опашка. Е, може да измислите и други начини.

 

Настрани

Модерната жена е независима и самоуверена. Това трябва да личи и от косата й. Според стилиста James Pecis такава визия можете да постигнете, като издърпате целия си бретон на една страна.

 

Отново в 80-те

В моден сезон, богат на текстури, къдрици и обеми, не е учудващо, че се появяват препратки към 80-те. Гъсти букли и кичури над очите за Армани и Изабел Марант, рокендрол усещане за Топшоп.