Небрежна плажна коса в 3 стъпки

Непокорна и адски секси – това е прическата, която е характерна за плажа и която свързваме с дивия нрав на изкусителната Кейт Мос.

1

Не, тя няма нищо общо с рошавата коса от 90-те в стил „току що станала от леглото“, нито с тонове стилизанти, нито с мръсния, нито с мокрия ефект. Модерната плажна коса впечатлява с умерен обем, небрежни вълни и естествено излъчване. Жизел Бюндхен, Сиена Милър и Скарлет Йохансон често залагат на нея и впрочем тя не е актуална само за моментите край морето, а и за дните и вечерите в града. В няколко лесни стъпки ще ви покажем как да постигнете тази визия, дори и когато сте в него.
2

Стъпка 1 

Измийте косата си с шампоан за обем. Той ще ви помогне да постигнете типичната за морския климат по-бухнала и небрежна прическа. Освен това формулата му прави косъма малко по-твърд, а това улеснява начупването. В случая можете да избегнете балсама, защото той намалява обема, но можете да се доверите на подходяща за вашия тип коса маска.

 

Стъпка 2 

С помощта на пяна, мус или специален спрей за къдрици намачкайте кичурите си. Ако използвате пяна, можете да сложите малко от нея в корените, но наблегнете на дължината косъма. Ако краищата на косата ви са склонни към цъфтеж, можете да използвате малко течни кристали или олио за тях. Но не прекалявайте, защото така ще утежните прическата си, а ефектът, към който се стремите е въздушност.

 

Стъпка 3 

Сега идва ред да изсушите косата си със сешоар. Именно той ще направи буклите ви непокорни и хвърчащи на всички страни. Добре е да използвате дифузер, а ако нямате махнете накрайника, който насочва струята и мачкайте косата си с ръце докато я сушите.

3

Както се убедихте плажната прическа не е никак трудна за постигане, а можете и да я съчетавате с аксесоари за коса. Най-добре е това да е лента с цветя или с метални елементи.