Нощна птица или ранобудник?!

Време ви е за купон?! Обличате най-шикозните си дрехи, навличате 50-каратовата усмивка, грабвате една бърза бутилка френско вино от най-близкия магазин за домакина и пристигате точно навреме за началото на партито в 9?

Пийвате две, разговаряте се и упс, очите ви се затварят и се мятате в най-близкото легло, докато останалите се наслаждават на най-интересната част от купона. Уви!

party-girl
Винаги толкова ви се е искало да сте „нощна птица“ и да не пропускате удоволствията, които предоставя животът в късните часове, но така и не сте успяли да се промените. Искате ли новина – няма и да можете. Според десетките проучвания, не вие, а гените ви решават дали ще лягате с кокошките или с първото кукуригане на петела.

Масовите изследвания твърдят, че човек наследява от родителите си нагласата да се впуска в сън в определен часови пояс. Притежаваме „вътрешни часовници“, състоящи се от хиляди нервни клетки в структурата на мозъка и всеки един е абсолютно различен.

Когато ги слушаме, всичко с нас е наред, но ако се опитаме да го пренебрегнем, организмът ни може да си докара редица здравословни проблеми. Така, че – независимо с кокошките или с петела, доверявайте се на нуждите си и не се тормозете с „бели кахъри“.

Тагове