Поддържане на кожата през зимата

За мнозина от нас зимата и снегът носят редица неудобства свързано с ежедневието ни. Почти всеки изпитва дискомфорт, свързан с рязката промяна на температурите, а също така и с контраста между топлото време в дома и студа навън. Хладният въздух е основен враг на кожата на лицето, ръцете, като често е причинител на редица екземи и неприятности, свързани с нея. Ето и няколко важни съвета за подобни ситуации:

Правилно овлажняване – в арсенала на всяка жена трябва да присъства овлажняващ овлажняващ крем за всеки един сезон. И докато през пролетта, лятото и есента той е достатъчен, за да поддържа кожата красива, то през зимата е нужно да обърнем и малко повече внимание на съставките му, за да се предпазим от неприятното въздействие на хладния въздух.

Първо, задължително е да е на маслена, а не на водна основа. Овлажняващите кремове на маслена основа създават защитна бариера, която пази кожата от студа, докато обратното – тези на водна основа могат да способстват проникването му в клетките  (какво се случва например, когато излезем с мокро лице навън през зимния сезон). Доверете се на маслени кремове, съдържащи в себе си съставки от авокадо, бадем и иглика, които са отлични овлажнители. Също така търсете продукти със съдържание на глицерин и сорбитол, компоненти, спомагащи бързото и по-лесно овлажняване на кожата. beautiful woman hands with cream

Слънцезащитен крем – вероятно не знаете, че кремове за защита от слънце се използват не само в летния период, когато слънцето грее най-ярко, но и през студения, зимен период. Слънчевите лъчи имат свойството да се отразяват от снежната повърхност и така неблагоприятно въздействат на кожата на лицето. Ето защо можете да използвате този тип предпазни средства, като препоръчваме да нанесете крема по лицето си няколко часа преди да излезете навън.

Грижа за ръцете –  кожата на ръцете е много по-тънка от кожата на останалите части на тялото и в съчетание с по-малкото мастни жлези, е нужно постоянно да се хидратира. В студено време тя може да съхне постоянно, да се напуква и дори да се лющи. За да избегнете тези моменти, винаги носете ръкавици при подобни атмосферни условия.

Овлажнители във въздуха – за предотвратяване на сухата кожа, могат да помогнат и редица овлажнители за въздуха в помещенията, в които най-често се намирате. По тази причина е добре да поставите няколко уреда, които да контролират влажността и да неутрализират пагубното влияние на централното отопление, а също така да пречистват и въздуха – не само ще е полезно за кожата, но и за здравето ви.krem-za-kraka

Грижа за краката – през по-хладните сезони е необходимо да замените стандартния лосион или крем за крака с нещо по-силно, например кремове, съдържащи вазелин или глицерин. Не забравяйте и редовния пилинг, който да отстранява мъртвите клетки от кожата. Това ще спомогне за по-лесното проникване на овлажняващите съставки.

Бюлетин