Пет съвета за проблемна кожа

Малцина са онези от дамите, които могат да се похвалят с кожа без недостатъци. Много повече от тях имат проблеми със своята и са недоволни от нея. Правилно полаганите грижи могат да променят нещата и проблемната кожа да засияе в пълния си блясък. Включете по-долните препоръки в дневния си режим и съвсем скоро ще забележите положителния резултат.

Умерено измиване

Честото миене с вода, а особено и със сапун, води до изсушаване на кожата, което на свой ред провокира у нея повишено отделяне на мазнина. Последствията са ясни – запушени пори и нови възпаления. И още нещо – колкото водата е по-топла, толкова по-високо е и отделянето на мазнина, за което говорим.

Хартиени кърпички

Върху хавлиените кърпи често се заселват бактерии, които могат да раздразнят кожата. За да предотвратите риска от попадането им върху вече почистената кожа – използвайте кърпички за еднократна употреба. Желателно е те да не са ароматизирани, а също така и оцветени. %d0%bf%d0%b5%d1%82-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b6%d0%b0-2

Специална козметика

Използвайте такава, върху която изрично е посочено, че не води до появата на комедони. Ще я разпознаете по един от тези надписи – Noncomedogenic и For acne-prone skin. Забравете категорично за продуктите върху които пише, че са подходящи за всеки тип кожа!

Откажете се от бретона

Ако сте и с мазна коса, направете си прическа без такъв. Първо – така ще съумеете да се спасите от допълнителното омазняване на кожата на челото. А второ – бретонът често кара собственичката си да го докосва с пръсти. Така тя неволно докосва и кожата си, а това не се препоръчва, когато тя е проблемна.

Внимание, мобилен телефон!

Не, тук няма да говорим за вредата от неговото излъчване, която е все по-коментирана и коментирана напоследък. Той, също като клавиатурата на компютъра, е един от най-големите развъдници на бактерии и при съприкосновение с лицето ви върху него попадат голяма част от тях. Изходът е винаги да носите в чантата си подходящи кърпички за почистване на такъв тип техника. А след това го изтривайте и с обикновена, за да не останат върху апарата химически съставки, които могат да раздразнят кожата ви.

За финал ви предлагаме една маска, която можете да си направите вкъщи и която ще направи кожата на лицето ви наистина красива:

1 белтък
3-4 капки масло от чаено дърво (продава се във всяка аптека)
нишесте
Разбийте белтъка на пяна, сложете маслото и започнете бавно да добавяте нишестето, разбърквайки леко. Сместа трябва да се сгъсти до консистенцията на заквасена сметана. Нанесете на лицето, като избягвате областта около очите и устните. Изчакайте 10-15 минути да изсъхне и измийте с топла вода (за предпочитане да е преварена). След това изтрийте лицето с тоник или лосион, в които не се съдържа спирт.

Бюлетин