Да овладеем хаоса в банята

Банята със сигурност е едно от най-уютните места в дома – просто защото винаги го свързваме с процес на отпускане и релаксация след напрегнат ден, независимо дали говорим за бърз горещ душ или почивка във ваната с ароматните соли. За съжаление обаче, твърде малко от баните разполагат с достатъчно пространство, което да оползотворим по ефективен начин, разполагайки безбройните си гримове, козметични продукти, хавлиени кърпи и т.н. Ето и няколко полезни съвета в това отношение.

Вратичката на шкафчето 

Използвайте задната част на тоалетното си шкафче, като съхранявате в него по-голямата част от червилата, лаковете, кремовете и моливите за очи.

Под ваната 

Пространството под ваната заема твърде много място. Защо не го пригодите, добавяйки импровизирани рафтове за различните шампоани, душ гелове и т.н?

Опаковки за хавлията 

Направете красива опаковка за хавлиените си кърпи, използвайки помощта на консервни кутии, които да украсите с опаковъчна хартия.

Място за кърпите 

В повечето случаи, хавлиените кърпи се оказват твърде много на брой, за да намерят място в банята. Плоската или единична ламперия на вратата позволява да използвате рамката като перфектен вариант – далеч по-стабилен в сравнение с мазилката на стената например.

Лента за шнолите и фибите 

Залепете магнитна лента към вратата или тоалетното шкафче, за да съхранявате върху нея металните си шноли, фиби, обици или други украшения. bathroom-2

Място за памук и клечки за уши 

Дървените панели могат да се използват за съхранение на памук, грим и т.н., като фиксирате върху тях стъклени бурканчета за съхранението им.

Дизайнерски кутии 

Стилно, красиво и същевременно практично допълнение към банята са кутии за съхранение на грим във форма на раковина. А какво пречи да си ги изработите сами чрез вълшебствата, които сте открили по време на лятната си почивка на плажа?

Поставка за хавлии

Реалното й предназначение е да съхранява колекцията ви от бутилки вино. Както виждате обаче, не по-малко естетичен вариант е и този с разположени хавлиени кърпи върху него.

Поставка за гримове 

Изключително лесно, удобно и практично. Трябват ви единствено две пластмасови чинии и стъклен (или по избор) свещник.

Кошници за съхранение

Със сигурност, в дома си имате от масово разпространените плетени кошници за багаж. С тяхна помощ, можете да намерите място в банята за хавлии, шампоани, козметика и каквото се сетите. Разположете ги по ваш вкус – под тоалетния шкаф, върху вратата и т.н.

Стълбата

И градинската стълба може да намери практическо приложение. При това и достатъчно естетически, както и сами можете да видите.