Роклята – мода или практичност през зимата?

Един от най-женствените и красиви варианти на облеклото – роклята рядко е предпочитан от дамите през зимния сезон. Освен, че с нея далеч не е така топло, тя е и по-неудобна в сравнение с комбинацията между панталон и пуловер например.

За голяма част от нежния пол пък славата й е свързвана най-вече с горещите дни, в които можем да заложим на по-ефирни материи и да подчертаем с тях предимствата на фигурата си. Въпреки това, смело можем да заявим, че роклята е вечна, защото стои елегантно и стилно. Ако сте решили да заложите на нея, ето и какъв модел ви е нужен, в зависимост от мястото, на което отивате. rokli2

За свободното време – идеален избор тук са плетените модели, които позволяват по-неглижиран стил. Цветовете са изцяло въпрос на лични предпочитания, а като цяло специалистите съветват с нея да не се носят почти никакви бижута, особено такива с по-пищни и обемни форми. Така акцентът ще падне именно върху нея.

За офиса – професията винаги задължава, независимо от правилата за облекло в работната атмосфера. Обикновено подходящ е по-строгият стил на обличане, което в повечето случаи означава сдържано-елегантна визия. Избягвайте къси рокли или такива с големи цепки (както и прекалено дълбоките деколтета). Вместо това заложете на модел с по-изчистен силует, в неутрален цвят. Ако държите на аксесоарите, можете да изберете декоративно цвете, но нищо повече.

В заведения – ако решите да се видите с приятелите в някоя кафене или друг тип заведение, логично е да изберете малко по-атрактивен или провокативен вариант, но все пак в рамките на добрия вкус. Уместни са рокли в  по-ярък цвят или пък от по-ефирни и прозрачни материи, загатващи романтични приключения – от коприна например, особено ако имате хубава фигура. Не забравяйте обаче топлата връхна дреха.