Избор на сенки според цвета на очите

След като ви показахме как да комбинирате цветовете от вашата палитра със сенки, решихме да направим и бърз преглед на подходящите нюанси според цвета на очите. Разбира се, вие смело можете да експериментирате, но винаги е добре да имате класиката в жанра като отправна точка.
1
Кафяви очи
kafqvi
Те са най-широко разпространените на нашите географски ширини и присъстват в редица нюанси и разновидности. Кафявото е неутрален цвят и му стоят добре лилави, розови, както и естествени земни цветове.

Пъстри очи

pustri

Пъстрите очи обикновено са „смес“ от зеленото и кафявото и доста често имат оттенъци от злато и сиво. Съчетавайте нюанси на лилавото със сходни цветове на тези, които изграждат ириса ви.

Кехлибарен поглед

kehlibareni
Рядко срещани, но много красиви,  тези очи впечатляват още повече, когато са гримирани със сини и с топли, слънчеви нюанси.

Морско сини очи

morsko-sini
Правилото „противоположностите се привличат“ в случая важи с пълна сила за кафявото и синьото. Те са контрастни, но съчетани в опушен грим, стоят наистина страхотно.

Зелени очи
zeleni

Всички нюанси на лилавото и розовото стоят добре върху клепачите. Те придават на погледа нотка на романтика, а когато се комбинират със светло зелено, гримът стои много естествено.

Теменужено сини очи
sini

Слънчевите и ледените тонове от палитрата са създадени, за да бъдат заедно. Не комбинирайте два сини цвята обаче, защото така „туширате“ красотата на окото.

Бюлетин