Яжте грейпфрут, за да сте здрави и красиви

image-fjgg

Препоръчителен е за всяка диета

Начинът на хранене е от изключително значение не само за общото здраве, а и за красототата на кожата, ноктите и косата. Диетолозите препоръчват да консумираме много пресни плодове и зеленчуци, но и всякакви фрешове, които печелят битката с т.нар. „натурални сокове“, защото не съдържат добавена захар.

images

Предимството на екзотичните плодове и цитрусите е, че освен, че са на достъпни цени, са налични по всяко време на годината. Изследователите подчертават, че яденето на грейпфрут и портокали, освен че носи позитиви за външността, е полезно за здравето като цяло.
Изследванията показват, че съдържащите се в цитрусовите плодове флавони правят кръвоносните съдове по-здрави и подсилват стените на капилярите. Така намаляват с 20% риска от инсулт, тъй като той се дължи на блокиране на притока на кръв към мозъка. Често заради образуването на кръвни съсиреци в артериите.

images-gjhg

Накратко: Когато се чудите какво да похапнете, си обелете един  грейпфрутът или просто си направете фреш. Плодът се препоръчва за всякакви здравословни режими, защото съдържа много витамин С, минерали, микроелементи и антиоксиданти. Към всичко това добавяме и това, че помага за усилване на имунната защита, възпрепятства развитието на ракови, сърдечно-съдови заболявания и на остеопороза.

index

Бюлетин