Отново във форма след раждането

Mother doing yoga exercise with her baby

Няма по-голямо щастие за една жена от чувството, когато в тялото й забие сърцето на нейното дете.
Бременността има уникалната способност да прави всяка бъдеща майка по-щастлива и някак по-красива. Цялото й излъчване се променя и тя сякаш заблестява с една по-особена и специална аура – аурата на истинската жена. Не можем да отречем обаче и това, че този етап от живота променя фигурата й завинаги.
След раждането много представителки на нежния пол не се чувстват себе си, губят самочувствието и увереността си, и то само защото тялото им се е променило. Нищо на света не си заслужава да се примиряваш с това, особено когато последиците са поправими. Сега ще ви кажем как.

Правилната диета 
beautiful woman with healthy food and water
Отпусната кожа и излишните килограми са най-големият кошмар за току-що родилите дами. Нормално е да искате да се справите с този проблем бързо, но драстичната диета, при която се отслабва светкавично е най-лошото решение в случая. На първо място тя не е добра за детето, защото ако го кърмите, със сигурност ще го лишите от ценни вещества. Да оставим това обаче – тя е перфектният начин да се сдобиете и с още по-отпусната кожа! Ок, ще свалите килограми, но със сигурност няма да се справите така бързо с възвръщането еластичността на епидермиса и резултатът ще бъде плачебен. Затова в случая правилото „бързай бавно“ е най-доброто решение. Заложете на балансиран режим на хранене, с който да отслабвате постепенно, без да гладувате и да се лишавате от нищо. Перфектният вариант е да се обърнете към диетолог, който да го изготви специално за вас.

Правилната козметика 
woman-applying-body-lotion1
Знаете, че с продуктите против стрии или най-малкото с подхранващите масла се започва още в началото на бременността. Така помагате на кожата си да подобри еластичността си постепенно и след раждането тя много по-лесно ще се върне към първоначалното си състояние. Важно е да й осигурявате ежедневна грижа с лосиони или кремове за тяло, които са дълбоко хидратиращи  и обогатени с подхранващи съставки. След раждане кожата реагира изключително добре на продукти с цинк, мед, витамините А, С, Е и К, както и витамин В комплекс. Хиалуроновата киселина, както и алфа-хидрокси киселините също е важно да влизат в състава на козметиката, която избирате.

Масажите и ексфолиацията 
massage_2
Те са изключително важни не само за красотата на тялото и кожата ви, но и за доброто ви психическо състояние. Както масажа, така и ексфолирането на епидермиса подобряват еластичността му, осигуряват стягащо действие и като цяло подобряват кръвообръщението на организма. Хубавото е, че с тези задачи можете да се справите и сами. Направете си домашна скраб за тяло с кафява захар или морска сол, например.

Упражненията 
Със сигурност се нуждаете от повече кардио. Така ще стимулирате изгарянето на мазнините в цялото тяло и ще се погрижите за ускоряването на метаболизма. 20 минути на ден, 3 пъти в седмицата е добра комбинация, с която да стартирате. Препоръчително е в последствие да правите кардио тренировките по 5 пъти в седмицата. В последствие преминете и към силови упражнения, но не забравяйте преди това да се консултирате с вашия гинеколог. Особено, ако раждането ви не е било естествено! С помощта на такъв тренировъчен комплекс ще подобрите тонуса на мускулите си и трайно ще стегнете кожата.

Хидратацията 
drink-more-water
Тя е изключително, изключително важна! Дори да се храните по най-перфектния начин, ако не пиете много вода, няма да постигнете добър ефект. Приемайте поне 2 литра на ден, за да прочистите тялото си от токсините и да подпомогнете по-бързото извеждане на излишните течности от него.

Грижата за красотата на кожата 
Един от най-често срещаните проблеми с кожата на жената след раждане е прекалената сухота и раздразнителност. Това обикновено се дължи на хормоналния дибаланс, който обикновено отшумява с времето. Най-добре е да проявите търпение и да изчакате като през това време използвате хидратиращи продукти за чувствителна кожа и избягвате твърде топлата вода при миене. Залагайте и на слънцезащитни продукти с висок фактор, за да избегнете хиперпигментацията и допълнителните раздразнения. Дори в градски условия не пропускайте да използвате минимум SPF15.