Шоколадът – тайното оръжие срещу бръчките

i22972_w668

Да спрем времето приятно и безболезнено

Шоколадът е не само едно от най – неустоимите сладки изкушения, но е и незаменим помощник за тези от Вас, които искат да изглеждат неотразимо във всеки един момент.
За незапознатите с магията на шоколада, уточняваме че освен, че е много вкусен, той носи редица ползи за здравето и се отразява чудесно и кожата. Не случайно в много спа студия се предлагат процедури с шоколад. Част от тях спокойно можете да си направите и вкъщи. Ето няколко идеи за маски с тази ценна съставка, които можете да си направите в домашни условия.

Подхранваща маска за лице и деколте 

i22973_w668

За тази изключително ефективна маска са ви необходими две супени лъжици разтопен горчив шоколад и една чаена лъжица зехтин, които се смесват. Леко затоплената консистенция нанесете върху предварително почистените лице и шия.  Изчакайте около 15 минути, след което отмийте добре с топла вода. Резултатите ще са налице само след няколко подобни процедури. Тази маска не само ще подхрани и почисти кожата ви, но ще й придаде и нужната мекота.

Маска срещу бръчки по лицето
Черният шоколад и какаото са продукти, които имат доказан подмладяващ ефект. За приготвянето на подмладяваща маска, която може да се използва за лице и тяло, са ви нужни шоколад, бяла глина и плодов сок по желание. Можете да го приготвите от наличното вкъщи- лимон, малини, портокал.  Маската се нанася върху лицето за 20 минути. Ако се появи пощипване, отмийте консистенцията с топла вода. Тази маска ще предаде сияещ вид на уморената кожа, а малките бръчки се изглаждат още след първата процедура.

 

Бюлетин