6 необичайни употреби на обичайните козметични продукти

Замисляли ли сте се колко козметични продукта използвате дневно? Фон дьо тен, сенки, руж, спирала, очна линия, база, ВВ и СС кремове, шампоан, маска за коса… списъкът е дълъг и постоянно се увеличава, докато портфейлът ни не започне да се задъхва.

Разбира се, има такива, без които не можем, но дали знаете, че могат да се използват и за други цели? Предлагаме ви списък с необичайни употреби на някои от обичайните козметични продукти, които така или иначе имаме у дома.

 

Балсам за коса вместо крем за бръснене

Slim woman shaving legs sitting on white background
Стар, но златен трик – балсамът за коса омекотява и косъма, и кожата и дава забележителни резултати.

 

Дезодорант вместо лакочистител

rexfeatures-4362426a
Без значение дали ще пръснете директно върху нокътя, или ще го нанесете с памучен тампон, дезодорантът ще отстрани лака.

 

Дезодорант за матиране на лицето

35
Да, отново дезодорант! Може да звучи странно, но дезодорантът обикновено съдържа известно количество пудра и минерали и може да се използва като база за грим и дори да изсуши пъпките.

 

Червило вместо руж

624-400-konturirane-lice-zhena-kozmetika-grim
Прекарайте пръст или четка по червилото и нанесете на скулите, както обикновен руж.

 

Спирала за мигли вместо очна линия

gel-ochna-liniya-cenki-za-ochi-c-chetka-a3245-500x500
Използвайте тънка четка за грим, прекарайте я по четчицата на спиралата и нанесете като очна линия. Ако сте по-умели, можете да използвате направо четчицата на спиралата.

 

Пудра вместо сух шампоан

woman-hair-vrahcheta1
Край на паниката, ако нямате време да си измиете косата или ви е свършил сухият шампоан. Поръсете полупрозначна пудра по косата си и я втрийте с пръсти, за да скрие омазнените краища. Допълнителна екстра – обем!

 

Балсам за устни за красиви вежди

vejda
Ако косъмчетата на веждите ви не стоят на място, нанесете по тях малко балсам за устни и ги подредете с четката или гребена.

 

Бюлетин