6 съвета за щастлив живот

i20979_h500

Случвало ли ви да излезете рано навън, да вдишате чистия въздух, докато изпълните докрай дробовете си и да се усмихнете на слънцето с поздрав „здравей“?! Ако отговорът е „да“, това не е статия за вас. За всички останали обаче, ще се опитаме да дадем няколко съвета как успешно да подобрим психическата си форма, да достигнем до добро състояние на духа, а оттам и до отлично здраве. При това със съвсем прости правила:
Никога не използвайте израза „Не мога“ – много от нас казват „не мога“ абсолютно несъзнателно и набързо, без да разбират каква вреда си нанасят по този начин. Ако подсъзнанието свикне на този израз, то определено вярата в постъпките и уменията ни ще се базират именно на това, че не можем.
Същото е, когато от малки деца ни натякват, че не сме способни на нещо, без да сме пробвали, но след години то се превръща в реалност, просто защото сме повярвали в него. Затова когато се усетите, че използвате този израз, веднага го заменете с „Аз мога всичко“, докато ви стане навик.

jena-usmivka-zybi_65515d7d0b
Смейте се много
 – толкова много е казано за силата на усмивката и смеха. И все пак е абсолютно безплатно и в същото време толкова полезно за здравето и доброто настроение. Какво ни струва да опитаме още веднъж? И още веднъж, и още веднъж. Със сигурност ще ви направи много по-позитивни хора.

i20978_w668

Вижте поне веднъж изгрева на слънцето – красотата на този миг показва защо толкова много хора по света ценят т.н. July Morning. Слънцето е доказано средство за „презареждане на батериите“, а освен това моментът ще придаде ново усещане в живота ви и ще ви успокои от забързаното ежедневие.

Гледайте хората в очите – мнозина избягват да гледат събеседника си в очите, докато разговарят. Това е грешка. Правилният начин на общуване променя самочувствието и силата на духа, прави ви по-уверени в социалните умения. Също така често използвайте думи като „благодаря“, „моля“ и т.н., съчетани с широка усмивка.

Избягвате „енергийни вампири“ – или както също ги наричат „отровни хора“. Не позволявайте да ви критикуват и да ви се оплакват непрестанно, крадейки от позитивната ви енергия.

Обградете се с успели и положителни хора – обкръжението и социалната среда са изключително важни. Когато общуваме с успели личности, идеал в живота ни, такива, които излъчват непрестанно ведро и позитивно настроение, ние прихващаме от тях навици и начин на мислене. Това ще промени изцяло ежедневието ви към по – добро.