7 средства за овлажняване на кожата

Живеем в свят, в който съвременните технологии и изобилната козметика дават възможност да поддържаме в перфектен вид визията си. И ако преди години, възрастта е имала основно значение за това как изглеждаме, то днес все по-трудно можем да отгатнем реалната възраст на една жена.
Основно значение за красотата ни има и добрият външен вид на кожата. Основният проблем пред зрялата кожа е липсата на достатъчно влага и мазнини, които образуват защитния й слой и пречат на функцията му да я предпазва от външните фактори. С малко помощ обаче можем да осуетим това, спомагайки хидратирането.

Woman applying moisturizer cream on face. Close-up fresh woman face.

Правилно почистване – кожата ви трябва да се почиства идеално два пъти дневно (сутрин и вечер) с тоалетно мляко или безалкохолен тоник (не със сапун). Причината е, че дори и най-качественият хидратиращ крем е безполезен при замърсените участъци.

Задръжте влагата – дневният хидратиращ крем се нанася на леко влажна кожа. По този начин влагата ще се задържи в повърхностния слой и няма да се изпари.

1_Tqlo_broi43
Важността на масажа – сложете крема на пръстите си и го нанесете с леки движения на пръстите по посока лицевите мускули. Масажната линия върви от центъра на лицето към края му – от носа към бузите и от средата на челото към слепоочието.

КОЗМЕТИКА-ЛИЦЕ-1

Не хидратирайте очите – повишено внимание обърнете на околоочния контур, където използвате различен вид козметика. Не нанасяйте върху него хидратиращ крем, тъй като в тази зона кожата на лицето е много тънка и може да се получи алергия.

Не хидратирайте нощем – докато спим, кожата няма нужда от влага, така че използвайте само подхранващ продукт преди лягане.

Грижа за деколтето – в грижата за лицето, често забравяме областта на шията и деколтето суха, а това спомага бързото й остаряване. Затова след като хидратирате лицето, им обърнете нужното внимание.

Бюлетин