Сладко-горчиво изкушение и една необикновена комбинация

Още от древността, едно от любимите питиета на боговете е виното. Освен това този чудесен еликсир е важна част от живота на народите през всички епохи. Добре запознатите винари или професионални дегустатори могат да познаят от кой регион е произведен определен сорт, като по-тъмните цветове се характеризират към по-хладния климат, а светлите – към по-топлия и сух климат. Българските винопроизводители години наред са на челни позиции в световните класации, благодарение на плодородната земя и майсторите си. Сладко-горчивото изкушение е предпочитано по най-различни причини със своите разнообразни вкусове и цветове. Според много изследвания виното в умерени количества има много полезни качества и здравословни ползи, като червеното помага при отслабване с действие на антиоксидант, повишава енергията, намалява напрежението и умората, укрепва кръвоносните съдове, предпазва от тромби, намалява лошия холестерол и е полезно за сърцето, също така по-лесно подсилва пречистването на органите и подпомага лечението на инфекции на пикочните пътища.

Една доста често спрягана комбинация с виното е любовта и не случайно, защото думата вино на санскрит означава „да обичаш”, което е малко известен факт. Традиционното виното и любовта най-често са концентрирани върху празниците Свети Валентин – празникът на влюбените и Свети Трифон Зарезан – празник на виното, които са на една и съща дата – 14 февруари. Освен това много любовни истории започват с вино и много любовни истории приключват с вино. Доказано е също, че при влюбените сърдечният ритъм се ускорява до 96 удара, същото действие имат и изпити 3 чаши вино. Влюбването също така произвежда в организма допамин, виното също. В доста отношения виното и любовта са една необикновено добра комбинация.

Като всяко друго питие, виното има някои особености и правила при поднасяне, като колкото по-сухо е, толкова трябва да бъде и охладено. По-плътните и тежки вина се поднасят при температура 10-12 градуса, а по-леките бели вина при 8-10 градуса. При наливане на питието, ръката се държи на височината на етикета, без да го закрива. След като се приключи с наливането, бутилката се извърта леко наляво. Начинът на държане на чашата – на стъблото в тънката част. Чашата за бялото вино се поставя близо до чинията, а тази за червеното вино зад нея. Бялото вино се сипва повече, а червеното – 2/3 от чашата.

Горещи предложения за висококачествени напитки с доказан произход и гаранция за качество, можете да разгледате и поръчате на didico.bg. Компанията предоставя на българския клиент да се докосне до вкусовете и ароматите на продуктите. Визията й е да надгражда и да печели доверието на клиентите си.

В DIDI CO се предлагат алкохолни напитки за лица, навършили 18 години, за летни и зимни вечери в спокойна семейна обстановка, за купони, за празници, за събирания с приятели, за различни мероприятия, за собственици на заведения и други.

В България едни от най-прогресиращите пазари е този на алкохолни напитки. Изборът на питие е много важен. При избора на вино се съобразете със собствените си вкусове, за да се насладите на ароматите и момента. Изживейте магията на виното и се потопете в едно вълнуващо приключение.