Бобът и лещата убиват холестерола

Искате бърз и ефективен метод за намаляване на „лошия“ холестерол? Мисията е възможна само с една порция боб, грах, леща или нахут дневно.

Според канадско изследване, честата консумация на този тип храна намалява значително опасността от сърдечно-съдови заболявания.

Причината е, че варивата понижават нивото на литопротеините с ниска плътност – LDL (известни точно като „лош холестерол“) с над 5%.

1

Специалистите от болницата „Сейнт Майкъл“ в Торонто допълват, че бедните на мазнини и богати на протеини, витамини, минерали и фибри варива имат нисък гликемичен индекс, което ги прави и подходящи за всякакви диети за отслабване.

Както е известно, те се усвояват бавно и освобождават бавно енергията си, засилвайки така метаболизма. А освен това, дават и постоянно чувство за засищане.

Бюлетин