Три алтернативи на стандартните цигари, които ще ви заинтригуват

В днешно време не е необходимо да си редовен пушач на тютюневи изделия, за да бъдеш забелязан с подобен аксесоар в ръка. Консумацията им, макар и по принцип недотам полезна за здравето, придобива все по-голяма социална популярност.

Затова днес ще ви запознаем с три алтернативи на традиционните тютюневи цигари, които са малко по-различни и не афектират тялото и организма по същия вреден начин. Повечето от тях се внасят от чужбина, като например фирма Mantis Vapes дистрибутира първокачествен HHC вейп, а за произхода на екзотичните пури дори не си заслужава да споменаваме.

Какви са алтернативите на тютюневите цигари и дали са изцяло безопасни? Нека разберем.

HHC вейп

HHC вейпът е вид електронна цигара, близка до THC разновидностите. Съдържа веществото HHC (hexahydrocannabinol), което е слаб синтетичен канабиноид. Извлича се от основното растение, но процедурата е специфична и усложнена поради малкото налично количество.

Ефектът от този тип вейпове, съвсем очаквано, е леко еуфоричен и отпускащ, но дозата на активното вещество е пренебрежимо ниска. Това е и предпоставка да се използва за релаксация както в домашни условия, така и на различни социални събития от личен характер.

Макар и да звучат леко рисково, доказано е, че продукти с подобен характер са абсолютно безопасни за човешкото здраве, ако съответстват на всички законови разпоредби и се употребяват разумно и с мярка. Науката дори е доказала и различни ползи, свързани с тяхната консумация, като подобряване на съня, намаляване на стреса и стимулиране на креативността.

HHC вейповете са налични в търговската мрежа с разнообразни вкусове на боровинка, ананас, ягода и други екзотични и не толкова екзотични плодове.

Обикновени електронни цигари

Обикновените електронни цигари са може би най-популярната алтернатива на стандартните тютюневи изделия. Предимствата им пред конкуренцията също са доста значими – считат се за далеч по-безопасни и икономични откъм цена в дългосрочен план.

Основни параметри, по които се подбират електронните цигари, са капацитет на пълнителя, размер, форма, качество на батерията, вкус и други.

Принципно вейпинг устройствата са вид електронни цигари, но в случая ги разграничаваме заради различната им функция. Докато вейпингът е по-скоро за епизодично използване, класическите електронни цигари са предназначени за дългосрочна употреба.

Пури

Няма как да пропуснем и любителите на извисените удоволствия, каквито са пурите. Макар и подобно на класическите цигари да са тютюневи изделия, то технологията на производството им е по-различна.

Пурите се асоциират със стил и висок стандарт на живот, като подхождат отлично на алкохолни питиета за ценители като уиски, коняк, бренди, ром. Неслучайно именитият Христофор Колумб е бил първият, който ги презентира тържествено на Западния свят, а впоследствие се превръщат в първата стока в исторически план, станала обект на световна търговия.

Пушенето на пури е бавно удоволствие – някои от тях издържат над час, дори и да са запалени. Според някои проучвания елитарните тютюневи изделия са по-безвредни в сравнение с нормалните цигари и дори могат да повишат креативността, подобно на вейповете.

Независимо коя от всички изброени алтернативи привлича вниманието ви, хубаво е да знаете, че имате избор. Естествено, следвайте добрите практики и определена мярка, за да максимизирате резултата и да останете удовлетворени от преживяването.