Грешките в грима, които състаряват

Неотдавна се опитахме да ви убедим, че цената на козметичните продукти не е от решаващо значение. Споделихме и коя съставка в антиейджинг кремовете е най-важна, а сега е време за грешките, които дамите масово допускат, когато се гримират, и заради които изглеждат по-стари, отколкото са в действителност. А понякога направи страшни, като се замислим.

Прекалявате с фон дьо тена и лицето изглежда неестествено. Златното правило е колкото по-малко грим, толкова по-добре. Затова си вземете цветен овлажнител (ВВ, СС или DD крем), който хем скрива петната по кожата, хем я дарява с нужната доза влага.

Увличате се с коректора под очите. По-скоро се постарайте да отделяте достатъчно време за сън и да се храните здравословно. В случай че все пак някой път се наложи да излезете недоспали, следвайте примера на известния гримьор Наполеон Перди, за който вече писахме. Не забравяйте и, че с напредването на възрастта, кожата под очите изтънява. Още една основателна причина да прилагате по-скромно количество коректор и само ако наистина има нужда (в тъмните области).
%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b0
Неподходяща прическа. Избягвайте дългите и прави коси, както и черния цвят, ако искате да свалите (или поне да не качвате) някоя и друга годинка отгоре.

Прекомерно или лошо третиране на косата. Боядисването, изправянето и къдренето увреждат, както сешоарът и пресата. Затова не забравяйте подхранващите серуми и маски.

Вече споменахме, че бъдещето е в лекия грим, а искрящите сенки, макар и светли, пък подчертават и най-дребните дефекти. Затова заложете на матовите цветове.

Спиралата на долните мигли също състарява. По този начин допълнително насочвате вниманието към тъмните кръгове и другите белези от напредването на възрастта. Същото важи и за очната линия, която би било хубаво да слагате само върху горния клепач.

Бюлетин