Да пием по едно според зодията

Добро питие в добра компания – какво повече можем да искаме от живота?! И все пак, всеки астрален знак има своята предпочитана напитка.

Едни обичат силните, тръпчиви и наситени с усещане питиета, други пък слабо алкохолните коктейли, вървящи перфектно с димящата цигара в ръка.

Едно може да залага на показността, друго – на любовта към всичко ново. Да видим коя зодия на кое алкохолно удоволствие залага:

Овен – роденият победител, който винаги се бори да е пръв сред първите и да е ярко отличим сред тълпата. А какво по-добро питие да се отличиш от масовия вкус, като заложиш на текилата.

Да не говорим как се пие – солта по ръката, чашката на екс, остава само да се качи върху масата и вече е звездата на вечерта.

ИзборТекила Casa Noble


Телец – за разлика от овена, той обича да залага предимно на уюта.
Харесва автентичния вкус, традиционалист е, което обяснява и страстта му към типични питиета като виното или бирата.

Домошар е, и този алкохол пасва перфектно с представата му за приятно прекарване у дома по домашни пантофи.


Избор:
 Домашно младо винце от село 


Близнаци – вечно непорасналите деца обичат забавлението и могат да се забавляват перфектно на всяко едно парти.

Обожават ефектните неща и биха се насладили максимално на питие като шампанското, докато гледат с ококорени очи фойерверките. Да не говорим, че това е зодията, която отваря и най-умело бутилката с пенливото вино.


Избор:
 Шампанско Moet Chandon 


Рак – зодията, която принципно е не толкова напориста в големи компании, освен ако не са от най-близките хора.

Като цяло обаче обича да бъде забелязвана, така че, за да вземат думата, се нуждаят от леко питие за кураж. Залагат предимно на по-сладки питиета, като пийват скромно, но от сърце.


Избор:
 Ликьор Crème de Cassis


Лъв – може ли, като си цар, да не подчертаеш царствеността си?! Ако ще е вино, ще е отлежало от 50-те години на миналия век, ако ще е коняк, ще е Cuvee Leonie Croizet от 1858 (вероятно ще се наложи да си продаде апартамента за едната чашка, но все пак..).

Ще си кажат наздраве в чаши от кристал и като цяло обичат да подчертават значимостта си с всякакви скъпи напитки.


Избор:
 каквото и да е, но скъпо


Дева – една от най-прагматичните зодии не обича да губи контрол над ситуацията, което обяснява и защо не обичат особено алкохол.

Когато обаче се налага да пийнат, предпочитат по-леки питиета и в по-малки количества, като рядко ги изпиват до дъно.


Избор:
 Лек и свеж алкохолен коктейл, тип Мохито 

da-piem-2

Везни – винаги пийват умерено, но пък за сметка на това обичат традициите. Затова и толкова предпочитат питиета, предавани от поколение на поколение и доказани в различни региони и държави.

Биха се насладили както на българска ракия, така и на гръцко узо, руска водка или френско вино. Пият като сомелиери – бавно, изисквано и с наслада.


Избор:
 Узо/Водка 

Скорпион – почитателят на драматизма в живота е почитател и на драматичните напитки. Една от малкото зодии, които могат да пият силно алкохолни питиета и въпреки това да не се напиват.

Това е и обяснението защо могат да пият дълго и качествено, като изпаднат в депресия например. А какво по-подходящо за подобни настроения от коктейл с доматен сок и водка например?


Избор:
 Коктейл Bloody Mary

Стрелец – стреля право в целта и в избора на алкохол. Обожава модните питиета, тези, които са модерни в Париж например. Затова, ако под айфеловата кула залагат на ягодово дайкири, ще пие същото и на бал на Евгени Минчев. Ако пък последният не е предвидил такова, ще си избере алкохол, отличителен от някой стар класически филм – „Отнесени от вихъра“ например. Модата е водеща, но като цяло стрелците не са особени почитатели на алкохолните напитки.


Избор:
 Коктейл Космополитън или въпрос на тенденции

Козирог – като девата, и това е зодия, която умее да се контролира и мисли винаги рационално. На моменти може дори да изглежда леко скучна, но това не значи, че не обича да бъде забелязвана.

Затова ще избере качество и солидност. Показвайки, че е зрял човек със солиден опит и познания, ще заложи на отлежалото уиски.

Избор: „Джони Уокър“ (ама с черен етикет)


Водолей – революционерът сред зодиите, който обича иновациите и всичко ново. Пръв ще опита новото питие или марка на пазара, като обича да пие дълго, а не на един дъх.

Няма конкретни предпочитания към напитката, но обожава пръв да усети новия вкус и да му се наслади преди всички други.


Избор:
 Още не е излязъл (новото) 


Риби – най-сериозните ценители сред зодиите. Обичат да пият, за да усетят вкус, аромат, да се насладят бавно на усещането в устата.

Залагат често на отлежали вина или екзотични коктейли с отличителен вкус. Пият бавно, дълго и с огромно удоволствие, при това без да се напиват лесно.


Избор:
 Бяло вино Chateau d’Uquem