Да се гримираш за секунди

Някои дами отделят по един час за грима си, преди да излязат, което, както и да го погледнеш, ако закъсняваш, си е чиста загуба на време.

За да си спестим така наречения оувър тайм пред огледалото, е добре първо да си организираме тоалетката. За целта е хубаво да държим целия набор за разкрасяване винаги на едно и също място и на една ръка разстояние.

screen_shot_2012-10-16_at_3-43-27_pm_1

В случай че осъмнем с тъмни кръгове от недоспиване, слагаме по една торбичка с чай върху двете очи и стоим с тях, докато си изпием кафето.

Преди да влезете под душа, оставете пинсетите за малко във фризера, така ще намалите раздразнението и зачервяването по-късно, докато действате с тях.

Ще изсушим косата най-бързо с кърпа от микрофибър и прическата ни после няма да е много бухнала.

Спестете си мъките и от нанасянето поотделно на един хидратиращ крем и един течен фон дьо тен. Вариантите са два – слагаме ги едновременно, като преди това ги смесваме в ръката си, а най-добре ще е да си вземем СС или ВВ крем. Чак тогава посягаме към пудрата.

makeup-stay-header

Притискат ли ни секундите, по-добре да забравим за сенките и да заложим на очната линия и спиралата. После в движение можем да освежим погледа с малко гланц за устни.

И не на последно място – инвестирайте в универсален грим, какъвто вече пуснаха козметичните компании NARS и Stila Convertible Color например. Или мултифункционални продукти, които стават и за червило, и за руж, и за сенки.

Бюлетин