Да се преборим с целулита

С всеки изминал ден високите температури ни завладяват все повече и повече и в съзнанието ни започва да се върти въпросът „А как ли ще изглеждаме на плажа?“. Вместо да се оплаквате за нарушения режим през зимата и за пропуснатите часове спорт обаче, обмислете от рано стратегията, която ще ви върне мечтаната фигура за лятната почивка.

814a2515f2c49d85fa638bcda2647bb3

Първото, което трябва да направите е да прецените какви са вредите – в зависимост от храните, които сте консумирали, като например прекалена употреба на мазнини или въглехидрати, се оформят и няколко вида целулит.
cellulite-on-the-back-of-thighs

„Воден“ целулит

Получава се при прекомерно задържане на течности. Първо се откроява върху ръцете, а след това върху глезените, прасците и бедрата. Често е съпроводен с усещане за тежест в краката, като е срещан най-вече при по-слабите жени.

Решение: Намалете до минимум солта и прясното мляко, като за сметка на това наблегнете на добавки като Витамин Е и C. 


Целулит от мазнини

Получава се при прекомерна употреба на мазнини и се откроява върху бедрата, дупето и ханша. Засяга по-пълните дами, както и тези, при които теглото е с честа промяна.

Решение: Заложете на протеинови продукти – риба, пилешко, яйца, нискомаслени млечни продукти и пресни плодове и зеленчуци. 


Целулит от въглехидрати

Получава се, когато прекалим със сладкото и тестените изделия. Откроява се върху корема и бедрата, а за съжаление се предава и по наследство.

Решение: Намалете картофите, царевицата, плодовите сокове. Избягвайте да приемате каквито и да е въглехидрати след 18:00 часа. 

 

Lionesse-How-to-Shave-Your-Legs-Apply-Lotion
Стягане чрез козметични продукти

Отпускането на кожата през зимата можем да преодолеем и чрез леко фиксиране с правилните процедури и определени стягащи продукти.

Рескулптуриращ гел – по козметичните магазини лесно можете да намерите гел за отслабване, чиято основна функция е да се бори с нежеланите извивки и да помогне за бързото оформяне на тялото.

Антицелулитен гел – този тип продукт поставя „мастните клетки“ на диета, пречейки им да увеличават размера си. Същевременно намалява формирането на захарта в мазнини и стимулира изгарянето им.

Антицелулитен масаж – една от най-популярните процедури включва 10-12 процедури с по интервал от 1-2 дни между тях. Масажът стимулира забързването на метаболизма, като основното е, че не бива след него да възникват синини, тъй като това забавя доста скоростта на премахване на целулита. Най-бърз ефект се постига в комбинация и с правилен хранителен режим.

cellulite-treatment-methods
Да се преборим с целулита в офиса

Стоенето дълго време в една поза предразполага обездвижването и съответно натрупване на мазнини по фигурата. Ставайте от стола на всеки час, разхождайте се и правете лек стречинг. След края на работния ден пък, качете краката нависоко за 5 минути, за да стимулирате кръвообръщението.

Бюлетин