Защо обичам мъжете

Сигурна съм, че някои от по-травматизираните ми бивши гаджета ще се изненадат от това заглавие, като се има предвид начинът, по който нещата между нас приключиха. Но аз наистина смятам, че мъжете са страхотни. И не само тогава, когато свалят седалката на тоалетната, разтриват краката ми или се съгласяват с моето мнението.

Пиша това, защото мисля, че голяма част от мъжете вече не са много сигурни, че е страхотно да бъдеш мъж. Което не е учудващо като вземете предвид  нереалистичните очаквания на обществото към тях – да бъдат едновременно новатори, перфектно поддържани алфа екземпляри, които ще отрежат дърво с голи ръце, ще го превърнат в легло, в което ще те доведе до множествен оргазъм, а междувременно ще са се показали като чувствителни слушатели и перфектни готвачи. Това е объркващо и отново поставя въпроса какво точно искаме и защо, за бога, мъжете на са го направили още вчера. Сигурно сте си помислили: „ето най-накрая една жена не-феминистка да пише по женските сайтове“. Грешите. Бих казала, че спадам към крайното феминистко ядро, които някои наричат „феминацистки“. И именно затова пиша тези редове, защото смятам, че жените могат да използват пълния си потенциал само, ако мъжете са съществена част от картинката.

мъж жена

Напоследък забелязвам, че жените, които се ядосват на мъжете, са жените, които най-малко разбират себе си. И това не ме учудва. Ако не разбираш себе си, как би могъл да разбереш другия и да направиш онези нелеки усилия, необходими за изграждането на сериозна връзка?

Ако смятате, че сте неспособна на истинска любов, нямате шанс да си намерите добър мъж. Но пък увеличавате възможността да си хванете някой задник. Всъщност много от жените, които са способни да се омаловажават, се превръщат в лесна хапка за хищниците. И тогава цикълът „мога да го променя, ще го накарам да види, че заслужавам любовта му“ започва отначало. Доста изтощително. Вместо това можете да изразходвате цялата тази енергия в това да се научите да обичате и цените себе си и хората около вас. Така че, когато дойдат свестните момчета, ще се разпознаете много по-лесно.

Разбери, че да обичаш и приемаш себе си не е лесно. Самата аз го изживях шреди шест години, когато трябваше да приключа една много тежка връзка. И аз минах през периода, в който бях гневна на противоположния пол, бясна на себе си и се налагаше да си го изкарвам на мъжете, които срещах. След време ми писна да мразя и реших да поема отговорността сама. Животът започна отначало и сега се радвам на мъжете, които също като мен правят всичко възможно да се насладят на живота си на тази планета.

Аз съм голям фен на мъжете, защото съм голям фен на хората. Хора като теб.


От Каролин Цимерман