И кой е най-желаният комплимент?

Кой е най-съкровеният начин да докоснете женското сърце? Чрез комплименти, разбира се. А ако се доверим на последните изследвания, то най-желаният комплимент от всяка една дама е свързан най-вече със стройната й фигура.

В проучването, в което участие са взели 2000 мъже и жени, цели 43% от представителките на нежния пол признават, че са буквално обсебени от теглото си и полагат ежедневни изнурителни усилия за поддържане на красивата и слаба визия.

flirtingПо тази причина, и когато някой от обкръжението оцени положените старания и особено, забележи положителен резултат в тази насока, те определено се чувстват поласкани. На второ място сред списъка с комплименти са тези за хубавата усмивка, следват прическата и очите им.

Логично, на първо място сред нежеланите коментари са именно критиките срещу излишните килограми. Изследването показа и още едно важно изключение – че повечето представители на силния пол просто не умеят да правят комплименти.

36% от дамите са посочили, че не разбират кога мъжът ги ласкае, тъй като не подбира правилно думите за похвалата си. А специалистите са категорични – всеки мъж трябва да прави комплимент на половинката си поне веднъж дневно.