Кога обичаш истински работата си

Уви, да намериш своето истинско призвание и да обичаш това, с което изкарваш хляба си, съвсем не е толкова лесна задача. Много хора градят кариера изцяло на принципа „или изкарваш пари, за да вършиш нещо, което умееш добре, но не харесваш или вършиш това, което обичаш, но с компромиса, че изкарваш далеч по-малко отколкото ти се иска“.

Затова и смеем да твърдим, че да откриеш своето призвание и да работиш със страст и вдъхновение, съчетавайки успешно материалното с нужното е истински късмет. Дали и вие сте от тези късметлии? Да видим кои са признаците, с които можете откровено да отговорите с „ДA“ на този въпрос.  koga-obichash-istinski-rabotata-si2

Не се стремите да отлагате ангажиментите си – факт е, че когато човек изпитва удоволствие от работата си, той не мисли за кога да прехвърли основните си приоритети. Започнете ли да мислите „дали пък това не мога да го отложа за два-три дни по-късно, за да се видя с прител(к() ите“, очевидно нещо в желанието ви за работа куца. Всеки, който е отдаден на кариерата си и я обича, е затрупан с ангажименти, но единствено се чуди с кое да започне.

Гоните постоянно нови предизвикателства – едва свършили едно и вече изпитвате непреодолимо желание за нова професионална битка. Иска ви се да гоните нови и нови постижения, изучавайки непознатото, дори и знаейки, че това ще ви струва много усилия.

Смятате колегите за съмишленици, а не за конкуренция – работната среда и атмосфера е от изключителна важност за успеха. Когато се чувствате в свои води и вярвате, че всички вие се борите в еднаква посока, не завиждате за успехите на колегите си, а ги считате за част от общия такъв, то вие определено обичате това, което правите.

Рядко гледате времето – наслаждавайки се на времето в офиса, не е особено чудно, че често забравяте кога е изтекло работното време, за да се върнете към пълноценна почивка. За много от вас, работата е не по-малко пълноценна и ви носи също толкова удоволствие, колкото и срещите с близки, приятели или отдаването на любимото хоби.

Обичате бизнес срещите – харесвате всяко заседание или работна среща в офиса, просто защото знаете, че на такива места сред дискусиите се раждат най-добрите идеи. Идеите, които водят до успешни решения и инициативи и съответно до положително развитие на компанията.

Чувствате се най-добре, когато сте затрупани от ангажименти – за много хора, купищата ангажименти са повод да започнат да се оплакват как нямат време за себе си, за личен живот и т.н. За други са повод да се чувстват „живи“ и да усещат, че са пълноценни. Ако сте от вторите, то вие истински обичате това, което правите.