Маска за лице с мед и канела

Горещите летни дни предизвикват мастните жлези да отделят повече себум, а като добавим и усиленото изпотяване, резултатът често са така неприятните възпаления. Но хубавото е, че съществуват ефективни природни средства, които могат да ни помогнат да се справим с тях относително лесно. Такива са медът и канелата.
Комбинацията от натуралните съставки има способността да успокоява раздразнената кожа и да намалява зачервяванията. Ако вашата кожа по принцип е проблемна, най-добрият вариант е всяка вечер да нанасяте смес от двата компонента върху лицето си, докато не забележите подобрение.
Препоръчително е дори да спите с тази маска, но предвид неудобството, което би създала, оставяме това на вашия избор. Сега обаче ще ви представим една рецепта, която е подходяща за всякакъв тип кожа и благодарение на която ще се справите с неочакваните раздразнения.

Какво ще ви е необходимо? 

1 ч. л. пчелен мед
1 ч. л. канела
1 ч. л. индийско орехче

i36681_w668

Как да процедирате? 
Смесете добре всички съставки, без да следвате някаква определена последователност. След като маската е готова, нанесете я върху цялото си лице и изчакайте така около 30 минути. През това време се отпуснете и релаксирайте с книга в ръка, например.
Когато времето отмине, просто отмийте с хладка вода, а по желание можете да нанесете любимия си дневен крем. След няколко процедури ще можете да усетите видим ефект.

 

 

 

Бюлетин