Маска за лице с уиски

Уискито може и да е сред любимите питиета на силния пол, но това съвсем не означава, че не може да има и други приложения… особено от страна на дамите. И тъй като не всички сме почитатели на скъпите кремове против бръчки, ето как изисканото питие може да помогне на всички жени, които ценят естествената мекота на кожата си и са готови да я поддържат с всякакви налични средства.

Счупете едно яйце в средно голяма купа. Тук е моментът да припомним, че жълтъкът съдържа високи нива на албумин, изсушаващи кожата и рафиниращи порите, а белтъците отстраняват мазнините в нея. Добавете ¼ чаша сухо мляко, което ще успокои сухите и сърбяща кожа, след което изсипете вътре сока на половин лимон за стягащ ефект.

Време е за уискито – заложете на марка по избор и добавете от него една супена лъжица. Бъркайте до достигане на кремообразна смес. Не се притеснявайте от алкохола – всъщност уискито успокоява раздразнена кожа и унищожава всякакви микроби и бактерии, отделно от това ще помогне за по-бързото и по-дълбоко абсорбиране на останалите съставки в кожата на лицето.

Face-Mask

Преди да нанесете маската, се измийте с топла вода, за да се отворят порите. Сложете равномерно сместа по лицето и я оставете така в продължение на 15 до 20 минути. Измийте със студена вода. За да добиете мечтания нежен и здрав вид, правете маската поне веднъж седмично. Подходяща е за всеки тип кожа.

Бюлетин