3 вълшебни маски с хума

Когато говорим за натурална грижа за красотата, хумата безспорно е един от най-ценните дарове на природата!

Тази вълшебна съставка може да се похвали с много предимства както за кожата на лицето, така и за тази на тялото. Тя притежава незаменими почистващи свойства и е изключително добро средство за предотвратяване и премахване на възпаленията. Още по-хубавото пък е, че има способността да блокира повторната им поява. Хумата подхранва кожата с важни микроелементи и минерали, подпомага хидратацията й и има важно антиоксидантно действие. Така че едва ли е учудващо, че тя е един от най-предпочитаните продукти за приготвянето на домашни натурални маски?

Ние ще споделим 3 страхотни рецепти за такива, но преди това трябва да знаете още няколко подробности за тази съставка.

1

Хумата съществува в няколко варианта – зелена, бяла, сива, червена, жълта и синя. Всеки един от тях е изключително полезен, но може да се похвали и със специфични свойства. Синята, например, е наситена с много кислород и това я прави идеална за всички видове кожа. Зелената е перфектна за мазна и нормална, сивата е прекрасен вариант за чувствителната кожа, а червената за прекалено сухата. Ако имате нужда от тонизиране и освежаване пък, изберете жълта хума, а за по-сияен тен се доверете на бялата.

Преди да започнете да си правите маски с хума, е важно да знаете и че този продукт в никакъв случай не трябва да има досег с метал. Поставяйте го в порцеланов съд и разбърквайте с дървени прибори.

Е, след като вече сте наясно с подробностите, ето и няколко полезни рецепти…

маска за лице 1

Маска с хума за мазна кожа и за кожа с акне

Тази маска ще ви осигури дълбоко почистване и противовъзпалително действие. За да я получите, просто смесете 2 с. л. зелена хума и 1 с. л. бирена мая, заедно с малко вода. Получената смес нанесете я върху лицето за 10-15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

 

Хидратираща маска

За нея ще ви трябват ½ обелена краставица, 2 с. л. акациев мед и 1 с. л. хума. Пасирайте краставицата и получената консистенция смесете с останалите продукти. Получената маска нанесете за 20 минути върху кожата на лицето си. Накрая отмийте с хладка вода, в която сте добавили няколко капки лимонов сок.

 

Подхранваща маска за суха кожа

С помощта на 2 с. л. бяла хума, 2 с. л. зехтин или бадемово масло и няколко капки розова вода, можете да осигурите истински еликсир за кожата си. Просто смесете добре всички съставки и нанесете получената маска върху лицето си за 15 – 20 минути. След това изплакнете и готово!

маска за лице 2

Е, това е за сега! Има още хиляди възможности за ефективни маски с този вълшебен продукт от природата, така че със сигурност предстои да ви представим и още рецепти.

 

Бюлетин