5 Напитки, които ТРЯБВА да включите в менюто си

посетете CafeMag.bg всичко за кафето

Всички сме чували, че някои храни са просто толкова полезни, че е направо ВРЕДНО, ако не ги консумираме. Има и някои, за които се твърди, че трябва да бъдат избягвани. Но възможно ли е всъщност голяма част от тях да са полезни под някаква форма? Всъщност да!

Днес ще разгледаме 5 напитки, които трябва да присъстват в седмичното ви меню. Някои от тях включват продукти, които голяма част от обществото заклеймява, но истината е, че те са много полезни. Нека ги видим!

Зелен чай Матча

Най-вероятно сте чували за множеството ползи от зеления чай. Знаете ли обаче, че повечето от тях са силно преекспонирани, защото масовият зелен чай изобщо не е това, за което се предлага?

Истината е, че истинският зелен чай се отглежда доста по-трудно и като суровина трябва да се приготви по определен начин. Най-много ползи от него можете да извлечете с нашумелия напоследък зелен чай Матча, който и на цвят е всъщност ярко зелен. С какво се различава от другия ли? С това, че този чай не просто се вари, а реално консумирате смлените му листа. Те освобождават своите полезни вещества и вие ги усвоявате много по-добре!

Кафе… с тиамин!

Мнения за кафето има много. Някои го смятат за ужасна напитка, а други вярват в множеството му полезни качества. Кой е прав? Всички, донякъде. Истината е, че кафето има както положителни, така и отрицателни свойства. Но според нас положителните са много по-сериозни, а отрицателните не се изпитват от всички.

Така например можете лесно да си приготвите горещата напитка от кафе капсули. Тя ще ви направи по-бодри, има антиоксидантни свойства и дори да усещате някакви негативни ефекти, лесно можете да добавите витамин B1 (тиамин) към нея, за да ги неутрализирате!

Сок от нар

Кой може да предположи, че нарът е толкова полезен? Истината е, че макар да не е любимият плод на много хора, той всъщност е изключително важен за организма. Проблемът е, че е труден за ядене и това може да ни откаже от консумацията му. Е, тук има лесно решение – просто го добавете като сок в менюто си и сте готови!

Сок от цвекло

Цвеклото е изключително важно за огранизма ни и е един от най-добрите зеленчуци, които можем да консумираме. Чудесното при него обаче е, че е изключително вкусно под формата на сок. Дори да не харесвате иначе леко песъчливият му вкус, ако го приемате като сок в смес със ябълка, круша, киви или друг сочен плод, това е чудесен начин да добавите полезните му вещества към менюто си.

Горещ шоколад

Представяте ли си, горещ шоколад в този списък от полезни напитки? Всъщност да! Истината обаче е, че не става въпрос за горещ шоколад от пакетчета, а такъв, който се прави от истинско какао. Може да ви звучи трудно, но всъщност приготвянето му не е толкова сложно. Просто си купете какао на прах и прочетете някоя от множеството рецепти онлайн!

Е, какво мислите, ще опитате ли някоя полезна напитка от нашите предложения?

Бюлетин