5 начина да имаме блестяща усмивка

Идеята да се откажем от кафето или червеното вино, за да имаме снежнобели зъби, определено не ни се нрави. За щастие има как да премахнем пигментите, които се полепват по повърхността на зъбите ни и отнемат от блясъка им.

В тази статия ще ви представим петте най-популярни начина да направите усмивката си холивудска. За улеснение ще ги подредим според тяхната ефективност, като започваме от този, който дава най-слаби резултати. Все пак имайте предвид, че който и метод да изберете, най-добре ще е да направите предварителна консултация с вашия зъболекар.

 

Вода за уста

1

Не, тя няма да ви помогне да почистите петната, но все пак ще ви почисти устната кухина от бактериите. Изберете си обаче вода без алкохол и възможно най-слабо оцветена.

 

Избелващи химикалки и гелове

624-300-izbelvane-zybi

Те съдържат водороден пероксид  (кислородна вода) и да, той би трябвало да избели зъбите ви. Според специалистите обаче за да има ефект, веществото трябва да е в непрекъснат контакт с повърхността на зъбите поне 15 минути, а най-добре – половин час. Което, разбира се, е доста трудно в място като устата.

 

Избелващи пасти за зъби

stockxpertcom_id4616571_jpg_6e8dcf4945122f41cbd3e0040d0780f4_vec578cb8lt8oy2

Някои избелващи пасти могат да отстранят петна – всичко зависи от съставките им. Ефектът от тях обаче не е дълготраен.

 

Ленти за избелване

domashno-izbelvane

Всяка опаковка ленти за избелване има указания как и за колко време да ги използвате. Обикновено е достатъчно да постоите с тях 30 минути на ден. Работят на принципа на геловете, но залепват плътно по повърхността на зъбите и затова ефектът им е по-добър. Недостатъкът е, че една лента стига само за 6-7 зъба.

 

Процедура при специалист

lazerno-izbelvane-na-zbite-kak-stava-procedurata_421

Разбира се, най-ефективни са апаратите за избелване, които се използват от зъболекарите. Някои от тях работят отново с водороден пероксид, но предварително отварят порите по повърхността на зъбите и така почистват петната в дълбочина.

Най-добър ефект обаче имат уредите, които се базират на технология с LED светлина и лазер. Да, тези процедури са скъпи, но избелват зъбите с няколко степени и ефектът им може да продължи до 5 години, така че няма да се налага да ги повтаряте скоро.

Бюлетин