Асиметрия, нестандартни форми и овърсайз модели- новите параметри на женствеността

Дамската мода, подобно на женските настроения, е променяща се с бързи темпове сфера. Едва ли някой съумява да проследи всички модни тенденции в момента на тяхното случване, но пък благодарение именно на това изобилие от дизайнерски хрумки, днес можем да се възползваме от десетки различни модни решения в нашето ежедневие.

Само бегъл поглед назад в миналото ни показва колко много се е променило облеклото на жената – благодарение на явления като малката черна рокля, Коко Шанел и нейният първи дамски панталон, банския костюм от две части и изрязаните деколтета. Тук можем да споменем още редица неща, всяко от които има една основна цел: да накара дамите да се чувстват самоуверени в своите дрехи, независимо от формите на тялото си и независимо от предразсъдъците на околните.

Но какво ни предлага модата в момента и как изглежда гардеробът на едно момиче в XXI в.?

Дрехите – скритото оръжие на всяка жена

Често дефилетата на дизайнерите предизвикват сериозна вълна от коментари след себе си. И това съвсем сигурно е търсен ефект, независимо дали оценките са отрицателни, и/или положителни. Има неща, които на пръв поглед изглеждат непрактични и невъзможни за носене от обикновения човек, но с времето, за изненада на всички, започват да се котират повече от добре на пазара. Именно такива са и някои от актуалните модни тенденции сред дамското облекло, които със сигурност имат още какво да ни дадат. Говорим за асиметрията, нестандартността и свободата в женското облекло.

Много хора казват, че дамските дрехи в момента са груби, твърде големи, широки и не се справят добре със задачата да подчертаят женските форми по най-добрия начин. Е, много хора бъркат. Всъщност интересът към тези дрехи идва точно защото те съумяват, без да са прилепнали или твърде разголени, да изразят по възможно най-добрия начин индивидуалността на всяка дама. Нещо повече, нестандартните дрехи, които доминират във все повече дамски гардероби, са идеален начин да покажете какви са вашите разбирания за красота и сексапил, защото тези абстрактни понятия се изпълват с различно съдържание за всеки конкретен човек.

Оставете дрехите ви да говорят вместо вас

Такъв тип дрехи позволяват на жените да “модифицират” своето облекло по начин, който максимално отразява естетическите им виждания. Всичко това, без да е нужно да жертвате удобството и комфорта си. Защото нещото, с което овърсайз моделите превъзхождат останалите дрехи, безспорно е свободата на движение, която осигуряват на дамите. А удобството съвсем не е за подценяване в днешно време, с оглед забързаното ежедневие на жените и разнообразните задачи, с които те трябва да се справят през деня.

Кажете “НЕ” на аутфитите, които не правят впечатление!

Ако има нещо, което модата не “харесва” през последните години, то това безспорно е посредствеността. Липсата на скрито послание и добавена стойност в дрехите ги превръща в парчета плат без абсолютно никаква стойност. Collective е мястото, където може да пазарувате смело и да сте сигурни, че визията ви ще е истински шедьовър. Тук ще откриете дрехи, които впечатляват не защото разкриват плът, а защото са дръзки, вдъхновяващи и достатъчно смели, за да ви откроят от останалите. Модата е лично преживяване, което обаче споделяме с другите, но по начин, който сами избираме.

Готови ли сте да се потопите в подобно модно приключение?