Здрава талия – здрав дух

Хората казват „здрав дух – здраво тяло“. Ние обаче сме поддръжници и на обратната теза. В същия този смисъл, специалистите съветват винаги да следим обема на талията си, защото обиколка, която е по-голяма от един метър е предпоставка за появата на редица болести. Сред най-опасните заболявания, свързани със затлъстяването, са сърдечните заболявания и диабетът.

tunka-taliq

Какво да следим
Основен съвет – за да сме наясно със здравословното си състояние, всъщност трябва да следим не килограмите и общоприетия индекс за телесна маса, а именно обиколката на талията. Причината е, че мазнините, които се намират в кожата на бедрата и краката и предизвикващи целулит например, са безопасни. Не така стоят нещата с тези в корема, тъй като те съдържат високо ниво токсини, повишават холестерола и увеличават кръвната захар.

Мъже и жени

3679

Проблемът с голямата талия е далеч по-разпространен сред силния пол. Често можем да срещнем мъже, чийто корем нерядко „излиза от панталоните“. Но докато при тях типичната фигура най-често е с форма на ябълка и затова се стига до подобен неестетичен и нездравословен ефект, то при жените тя е с форма на круша и повечето тегло се разпределя в бедрата и краката.

home~8pIP7O~6eGsp_j

Как да постъпим
Обръщайте внимание още на началните признаци на затлъстяване, които засягат функциите на жизненоважни органи като сърце, черен дроб, бъбреци. Постепенно преминете на нискокалорична диета и увеличете физическите натоварвания.

 

 

 

 

 

 

Бюлетин