Изкушението на Ева за здраво сърце

Явно популярният израз An apple a day keeps the doctor away (Ябълка всеки ден ви пази здрави) ще се окаже съвсем верен, особено за хората със сърдечносъдови заболявания. Ползите от ябълките в борбата с тези страдания били толкова впечатляващи, че експерти ги препоръчат като лекарство. Резултатите показват, че употреба на този продукт дава възможност за значително намаляване на лошия холестерол в кръвта с до 23%.
1
В скорошното изследване участвали 60 жени на възраст между 45 и 65 години. В продължение на година половината от тях консумирали  сушени ябълки, а останалите – сини сливи. Жените, които ядели ябълки, показали намаляване на лошия холестерол и теглото. Те не само, че не добавили излишни килограми, но и отслабнали без специални диети.

Категорично доказано е вече, че високият холестерол е един от бичовете на съвремието, който покосява дори и младите хора. Ситуацията се влошава заради изобилието на въглехидратни храни и мазнини, които консумираме. Оказва се, че неправилното хранене частично се коригира чрез приема на ябълки, които се борят с нарушената обмяна на веществата, причинена от него.

Бюлетин