Как да изглеждаме по-слаби, без да ходим на фитнес

Май повечето от нас имат по някоя по-малака или по-голяма лична драма, свързана с килограмите. Пък и фитнесът не е сред любимите занимания на болшинството от хората, така че, момичета, време е да търсим варианти да поприкрием онези няколко килца отгоре. Поне докато не решим да се вземем в ръце и да се простим с тях. Или пък не? Няма значение, защото ви предлагаме няколко модни трика, които могат да ни помогнат да изглеждаме значително по-фини, отколкото всъщност сме.

1

 

Всичко опира това да се обличаме по подходящ за фигурата си начин. Ето ги и правилата:

1. Кажете „не“ на всичко торбесто! Колкото по-широки са дрехите ви, толкова по-закръглени изглеждате.

Да, това е Скарлет Йохансон, само дето секси фигурата е "погълната" от огромните й торбести дрехи
Да, това е Скарлет Йохансон, само дето секси фигурата е „погълната“ от огромните й торбести дрехи

 

2. Никога не обличайте нещо, което е в по-малък от нужния ви размер, защото формите ви ще преливат от него.

3
Ким Кардашиян може и да носи супер скъпа рокля Hervé Leger, но това не променя факта, че й е малка

 

Ако пробвате някаква дреха и тя ви е тясна в талията или в бюста, или където и да е другаде, задължително си купете следващия размер. След това, ако е нужно, я занесете на шивач, за да ви я стесни малко. Усилието си заслужава, защото ще се сдобиете с тоалет, който е като излят по тялото ви. Не само че ще имате луксозен сouture вид, но и ще се чувствате удобно.

Ева Мендес - модел за подражание
Ева Мендес – модел за подражание

 

3. Носете колан. Така подчертавате талията и се сдобивате с красив силует, напомнящ  пясъчен часовник. Нека коланът е широк – така ще прикрие килограм-два, присламчили се към коремчето.

Америка Ферера, позната ни като Грозната Бети, е всичко друго, но не и грозна в черния си тоалет, с подчертана с колан талия
Америка Ферера, позната ни като Грозната Бети, е всичко друго, но не и грозна в черния си тоалет, с подчертана с колан талия

 

4. Намерете си перфектните дънки.Имайте предвид, че перфектните дънки за повечето жени със средно висока талия, тъмно сини на цвят – т.е. т.нар. boot cut jeans – издължени, плътно прилепващи по бедрата дънки, с разширяващи се от коленете към глезените крачоли, които покриват с два пръста от обувките. Средно високата талия прикрива позакръгленото коремче, а тъмният цвят и разширяващите се надолу крачоли оптически удължават фигурата.

6

Ако пък искате да приберете дънките в ботуши, по добре изберете модел с права кройка, отколкото прилепнал скини вариант.
7Никога не носете дънки, които не са достатъчно дълги, защото те оптически „прерязват“ прасеца и той изглежда по-едър. Правилото е крачолите да бъдат достатъчно дълги, за да покриват обувките ви почти изцяло. Комбинирани с висок ток, те издължават оптически крака.

8И накрая – дънките трябва да прилепват добре към дупето ви. Ако са прекалено торбести, ще изглеждате така все едно сте с памперс. Проверете и дали не са ви прекалено тесни като поседнете или приклекнете, докато ги мерите.