Магазинът на Paul Smith

Този моден творец няма нужда от специално представяне. Започнал като дизайнер на мъжки дрехи, Paul Smith се превръща в една от иконите на британската мода и налага бранда си вече четири десетилетия. През 2000-а получава рицарски орден от Кралица Елизабет II и до сега продължава да определя тенденциите по модните подиуми.

Любовта му към винтиджа и към необичайните интериорни решения също е добре известна. Знайно, че с истинска страст той обикаля битпазарите, където открива интересни вещи, с които декорира най-добрите от своите магазини по света. paul-smith2

Най-ценните „съкровища“ обаче модистът къта в магазина си на ъгъла на лондонските улици Albemarle и Stafford Street. В него вече се продават не само женската и мъжка модна линия на дизайнера, но и тапети на разноцветни райета, а даже и антикварни столове с маркова тапицерия.

Но това далеч не е най-важното. Основното е, че вътрешността на магазина е въплъщение на ексцентричния вкус на неговия собственик. Всичко там е много жизнерадостно, изненадващо и до голяма степен безразсъдно: стълбището е боядисано в кобалтово синьо и украсено с розови райета.

Има зала, в която редом с модните стоки е подредена голяма колекция от стари радиоапарати и грамофони. Стената в отдела за дамски обувки е покрита с 30 000 плочки за домино, а предверието на магазина е превърнато в истинска изложбена зала с жълти стени. paul-smith3

Фасадата на сградата също е решена в тон с необичайните идеи на Paul Smith. Тя е облицована със специално отлян за целта чугун и е украсена с рисунки на дизайнера.

Тагове