16 тенденции, които ниските момичета трябва да избягват

„Ти си висока, на теб всичко ти стои добре“ – казвали ли сте тази реплика на някого? Ако, отговорът е „да“, тогава има вероятност да сте в групата на дамите, които смятат, че дрехите не им стоят хубаво, само защото природата не ги е дарила с ръст на манекени. Вместо да ви обясняваме какви са предимствата на миньончетата, ще ви покажем как да изглеждате перфектно като подбирате правилните за вас дрехи. Ще използваме метода на изключването – т.е ще изброим тенденциите в облеклото, които трябва да избягвате. Те са следните:

 Туниките не са за вас – Обличайки топ, чиято дължина е до средата на бедрото, вие оптически скъсявате силуета. Още повече, ако го комбинирате с панталони 7/8.

„Не“ на заоблените обувки

fb_83411e4dee6d359e64545ef88ab1e46b

Избягвайте моделите на ток, които са със закръглени носове. За сметка на това елегантната заострена обувка ще направи чудеса с краката ви – ще изглеждат дълги като пътя към рая.

Забравете торбестите дрехи – Помните ли тенденцията на многослойните палта и на широките дрехи, която ни беше превзела преди десетина години? Е забравете я – не е подходяща за вашата фигура.

137-371x194

Рокля с кройка на риза – не става – Смятате, че удобна? Прави сте. Че е женствена и леко закачлива? Е, тук грешите!

Големите чанти – не са вашите – Те могат да поберат всичко, но имат един основен недостатък и той е, че ви скриват. Откажете си от големите чанти, заложете на по-компактни модели.

Забравете късите широки топове – Освен че прикриват извивките на тялото ви, те оптически го разширяват и по този начин „крадат“ сантиметри от височината.

Копринен пола-панталон – не става – За да създадете илюзия, че сте по-високи носете пола-панталон или такъв, с разширяващи се крачоли, само, ако е от по-твърд плат, който запазва формата си.

Хоризонталните райета не са за всеки – Както знаете, те скъсяват оптически фигурата, а вертикалните я удължават, т.е сменете посоката на райето и всичко ще е наред.

74b27fbed4a9bf75cb74d317d8881bc7_zpsc0ff3894

Поли до средата на прасеца – Дълъг топ и пола до средата на трапеца, при това в контрастни цветове – фигурата е „срязана“ не веднъж, а два пъти, изводите са за вас.

Бермуди   по-добре без тях – Не, дами, това не е облекло за миньончета, освен ако не го ползвате за сутрешен крос или за тренировка във фитнеса.

Ботуши до средата на прасеца – не е добра идея! – Направете на крачетата си услуга и ги освободете от ботушите, които стигат до средата на прасеца. По-добре им купете модел до глезена.

Рокля под коляното – по-добре я скъсете  – Ако ще показвате повечко плът, направете го с финес – изберете рокля с дължина над коляното. Ефектът ще е „уау“.

i24160_w668

Без шарени гащеризони – За да изглеждате по-високи, изберете гащеризон в един цвят или поне такъв на вертикални райета.

Откажете се от обувките с каишки – Логиката вече е ясна – обувките с каишка на глезена скъсяват оптически крака, а тези, които са с дълбоко изрязано деколте, го издължават. Че кой не иска да разходи колкото се може по-дълги крака?

Дълги, широки поли – два пъти „не“Даже три, ако броим и хоризонталното райе.

IMG_6510-700x700
Торбести дънки – забравете! –  С дънки, които са по тялото ви, или поне с такива, които са ви точни като размер, ще сте перфектни. Оставете широките модели за някой друг.