Редовен секс = щастие и добра кариера

Сексът и успехът на връзката са тясно свързани. А това е още една добра причина да подобрите вашия сексуален живот.

Сексът е един от начините да имате щастлив и успешен живот, сочи проучване на учени от Тексас. В изследването били включени мъже и жени, задоволени от своя интимен живот, но в същото време доволни и от професионалния и социален напредък.

Резултатите показват, че именно сексът подобрява здравето на организма, но поради забързаните и напрегнати дни, той остава второстепенна част в нашето ежедневие.

Това води до проблеми както в личен, така и в професионален план. Ако не правите редовно секс, ставате податливи на всякакви болести, а това косвено влияе на работата и социалните отношения.
excited happy woman on a white background

Хората, които редовно консумират връзката си, получават повече хормони към мозъка, които ни правят интелигентни и остроумни за разлика от онези, които рядко имат възможност да се отдадат на страстта.

Психичната стабилност е следващата в списъка с полезните свойства на секса. Интимността ни балансира емоционално, физически и духовно. По време на секс артериите в мозъка се отпускат, благодарение на освобождаването на нитричен оксид. Това лекува главоболие и намалява напрежението.

Доказано е, че редовният секс подобрява рефлексите и сетивата. Той лекува депресия и е огромен плюс за хората, страдащи от ниско самочувствие.